USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто є хто у «Світі волинської книги»

16 Лютого 2010 13:33
У Волинській облдержадміністрації нагородили переможців ІІ етапу конкурсу «Світ волинської книги», котрий проводився серед авторів, видавців, поліграфістів і книгорозповсюджувачів Волині.
На розгляд експертної ради з питань видавничої справи було подано 37 видань. До складу журі, котре і визначало переможців - волинські письменники на чолі з головою облорганізації Спілки письменників Ніною Горик та заступник голови ОДА Святослав Кравчук. Лауреатам вручили дипломи і грошові премії по 300, 500, 800 гривень. Здобутки митців оцінювали у дев’ятьох категоріях.
Скажімо, у номінації «Проза» нагородили Івана Корсака (книга «Капелан армії УНР», Володимира Лиса ( книга «Острів Сильвестра» та Йосипа Струцюка (книга «Чорний припс»).
У номінації «Поезія» - Віктора Вербича (збірка поезій «Поклик») та Василя Гея (збірка поезій «Великоднє світання»).
У номінації «Поезія» та «Література для дітей» - Надію Гуменюк (збірка поезії «Голос папороті» та книга «Зустріч на Босому мосту» та Василя Слапчука ( книга «Дзвін із червоною зіркою», Бджолиний Бог і бджоленятко»).
У номінації «Поезія: молодий автор» - Вікторію Литвак (збірка «Кишеньковий день» та Романа Романюка ( збірка поезія «Усміхнений Єремія»).
У номінації «Поезія: літературний дебют» - Галину Яструбецьку «MEMORIOGLIFIKA».
У номінації «Поезія: слово без кордонів» (найкращих переклад) Володимира Бича (книга Василя Слапчука «Дзвін із червоною зіркою») та Олену Криштальську (книга «Пізня яблуня»).
У номінації «Література для дітей»: Петра Маха за книгу «Ганнусина стежка».
У номінації «Наукова і науково-публіцистична література»: Анатолія Свідзинського (книга «Синергетична концепція культури» та Віктора Яручика (книга «Українська література в Польщі»).
У номінації «Історико-краєзнавча  література»: Петра Боярчука (книга «Про що мовчить стара Олика» та Олексу Ошуркевича (книга «Там під Берестечком»).
«Тут зібрався цвіт волинського письменництва. Бажаю вам вдячних читачів», - сказав губернатор Микола Романюк. Він додав, що в магазинах і книгозбірнях Волині останнім часом побільшало книг місцевих авторів.
Письменник Василь Гей зауважив: «даремно дехто вважає і поширює думку про те, що книги, мовляв, це минулий день, а майбутнє за технологіями. Волинські діти цікавляться нашою книгою, вчителі влаштовують уроки рідного краю, студенти досліджують письменницькі здобутки Волині».
Довідково:
Обласна влада торік виділила 650 тисяч гривень для розвитку книгодрукування. Нинішнього року планує виділити 710 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus