USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ківерчани мають дуба-рекордсмена

4 Березня 2010 09:59
Активісти молодіжної організації «Екологічний клуб» при Центрі еколого-натуралістичної творчості Ківерців узяли участь у Всеукраїнському переліку найстаріших дерев України. Потому буде створений єдиний кадастр цих богатирів.
За умовами акції потрібно було вимірювати периметр дерев на висоті 1,3 метра від земної поверхні. Розпочали вимір об\'єктів живої природи з державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство». Саме на його території ростуть так звані дуби-патріархи, які вже на даний час мають статус пам\'яток природи і охороняються законом.
У Ківерцях найбільші черещаті дуби, які ростуть на вулиці Залізничній. Вони цікаві своєю історією. По периметру вони більші за попередніх рекордсменів. На одному з дубів під час Другої світової війни була розташована кулеметна точка, яка обстрілювала район залізниці.
«Вразила своїми розмірами і липа дрібнолиста, що «прописалася» на вулиці Незалежності біля площі Тараса Шевченка. Це дерево давно вже зрізали би, якби не своєчасне втручання працівників екологічної служби. Завдяки їм зберегли найстарішу липу міста», - розповів керівник «Екологічного клубу» Михайло Доридор.
Помітно, що трос, який стягував докупи три стовбури, знову луснув. А тому стала нагальна проблема збереження дерева-довгожителя від зрізу.
Однак лідером серед дерев-довгожителів міста є черещатий дуб біля приміщення міської ради. Периметр його стовбура - 4,96 метра. Дерево вражає не тільки своїми розмірами. Цей дуб є окрасою міста. Його крону видно здалеку повздовж вулиці Київської, яка виходить прямо до Ківерцівської міської ради. Та й сам стовбур дерева такий рівний, що й в лісі не часто зустрінеш такого стовбура, - інформує прес-служба обласного управління лісомисливського господарства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus