USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Клімчук подякував Президенту, бо немає пожеж

7 Серпня 2010 12:11
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук провів 6 серпня розширене засідання колегії облдержадміністрації у селекторному режимі на тему виконання в області президентського указу щодо протидії пожежам.
Про це інформує прес-служба облжержадніністрації.
Борис Клімчук наголосив, що сьогоднішня ситуація вимагає прийняття з боку влади найжорсткіших заходів щодо убезпечення області від пожеж.
«Завдяки чіткій та злагодженій роботі Президента та уряду, підрозділів усіх відповідних служб лихо Україну милувало. Але необхідно й далі дотримуватися усіх запобіжних заходів, аби не допустити пожеж.

Під час учорашнього екстреного засідання РНБО Віктор Янукович висловив занепокоєння проведеними роботами в окремих регіонах України щодо невиконання рішення уряду із убезпечення областей від вогню. Ми повинні дотримуватися усіх інструкцій, аби уберегти Волинь від лиха», зазначив Клімчук.
Із інформацією про стан дотримання законодавства та збереження лісів, торфовищ від пожеж у пожежонебезпечний період поінформував присутніх заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.
Він зауважив, що в області здійснюється низка організаційних та практичних заходів у цьому напрямку.

Однак, незважаючи на проведені заходи, в лісових масивах вже виникло 24 пожежі - пошкоджено майже 11 гектарів лісу та завдано збитків на понад 4 тисячі гривень.
Основними причинами лісових пожеж він назвав людський фактор: під час відпочинку в лісах та проведення польових робіт на сільгоспугіддях, що межують з лісовими масивами. Для боротьби з лісовими пожежами в державному лісовому фонді функціонує 21 лісопожежна станція та 36 пожежних автомобілів.
Голова облдержадміністрації зобов'язав керівників районів забезпечити пальним увесь спеціалізований транспорт. Наголосив на доцільності належного інструктажу населення щодо дотримання усіх правил поводження з вогнем у пожежонебезпечний період. Посилений контроль має бути за зберіганням вибухонебезпечних об'єктів.
Сьогоднішнім розпорядженням голови облдержадміністрації утворено обласний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою.
Подібні штаби за дорученням Бориса Клімчука будуть створені у всіх районах. Контроль за ситуацією покладено під особисту від повільність кожного голови РДА. Необхідно посилити контроль перебування людей у лісах.

Окремим розпорядженням голови облдержадміністрації на період спеки перенесено початок полювального сезону.
«У контексті протидії виникненню пожеж необхідно усім працівникам МНС бути готовими до ліквідації надзвичайних ситуацій як в області, так і поза її межами. У нас вистачає сил реагувати. Ми з вами повинні приймати рішення і виконувати їх», - резюмував голова облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus