USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Клімчук заставить базарників мити руки і носити халати

28 Лютого 2011 10:27
До 1 квітня на Волині проведуть ретельну перевірку і паспортизацію усіх ринків.

Таке розпорядження під час щопонеділкової оперативної наради 28 лютого дав своїм підлеглим голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Доручення губернатора стосувалось насамперед управління економіки, санітарно-епідеміологічної служби, ветеринарів та «ціновиків».

Клімчук хоче, аби до 1 квітня в області розробили «паспорт волинського ринку з мінімальними стандартами-вимогами до його роботи».

«А мінімальні – це від гарячої води до порядку вивезення сміття, від обов’язкового миття рук продавцями на ринку до білих чистеньких халатів, від цінників до туалетів і вигрібних ям, якщо це сільська місцевість», – пояснив він.

Паспортизація, на вимогу очільника області, повинна бути «непредвзятою та об’єктивною».

«Бажано на кожен ринок подивитися свіжими очима, поставити перехресні завдання: камінь-каширці атестують в Шацьку, якщо це треба. На чолі наша людина з обласного центру, яка особисто буде відповідати за проведення цієї роботи. На кожному з 60 ринків», – наголосив високопосадовець.

«Паркан, вхідні ворота – нічого не залишається поза увагою, незалежно від форм власності і способу підпорядкування…», – сказав Клімчук і додав: «Цікава робота, колеги. Я вірю і знаю, що ви її блискуче виконаєте».

Окрім того, Клімчук попросив головне управління економіки та «ціновиків» пильно контролювати ціни на продукти у передвеликодній період. Також він зазначив, що до пасхальних свят «треба спланувати і провести ярмарки тих продуктів харчування, які йдуть на святкові столи».

Під час «оперативки» волинський губернатор також розповів, що ситуація з цінами на борошно в області стабілізувалась.

«Ціни приведені до порядку в області. На ринках борошна вдосталь, борошно нормально продається. До кольору до вибору. Різної ціни, різної якості. Все написано на пакетах. Іди й купуй», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Базарниця Показати IP 28 Лютого 2011 13:15
Жить стало лучше, і вєсєлєє... Класно робити європейський порядок на ринку, коли ти губернатор...провфнції Саскатунь, де суспісьтво платоспроможне, а коли в тебе підприємець заробляє 2800грн. а ти йому кажеш - постав бойлер з горячою водою на базарі,проведи каналізацію, заплати за світло по 1грн. за кіловат. переобладнай контейнер за всіма приписами пожежно-наглядової служби - усе це задоволення - потягне тисяч на 25 в гривнях а то й дорожче. Закривайся або дай відкат. Це так треба розуміти. І СЕС і пожежники - в захваті. Губернатор сказав "ФАС!!!", ось і підуть бліх по ринках шукати. Колись цікавилася питанням облаштування об`єкту торгівлі за нормами пожежників - порахувала аби виконати усі їх приписи - вкладеш тис. 12 грн. на контейнер площею 10м2. і всерівно конструкція не дозволить все виконати бездоганно. І знову легше дати відкат - бо закони дуже вимогливі, за ними жити неможливо. І я за добробут і високі стандарти у сфері обслуговування, але щоб вижити даватиму відкати СЕС, пожажникам, податківцям, пенсіонерам і усім, усім, усім... а це протизаконно, і мені соромно. Іду до суду, самого справедливого Луцького міськрайонного суду і хочу справедливого, законного рішення - даю хабар бо законного рішення не-бу-де, про це говорять самі очільники установи. В такій то державі ми живемо, Борисе Петровичу, а ви - "Фас!!!", а ми - "ФУ!!!".
D до Базарниця Показати IP 28 Лютого 2011 13:34
2800 грн це не така й погана з/п як для Луцька, так що не нийте.
Невірюбрехунам до D Показати IP 28 Лютого 2011 14:13
А ти на ці гроші прогодуй 2-ох дітей, заплати квартплату, сам поїж, одягнись і на майбутнє 10% відклади.
D до Невірюбрехунам Показати IP 28 Лютого 2011 15:59
Легко
Лучанин до Невірюбрехунам Показати IP 28 Лютого 2011 17:19
а на 950 грн. слабо? а багато людей так живе, так що не треба стогнати. 2800 для Волині це навіть дуже добре.
Галина Степанівна Показати IP 28 Лютого 2011 14:31
Правильно!! Нехай наведуть на базарі порядок. А то цінників нема, ціни різні.Пишуть розпродаж, а на інших точках таке саме ще й дешевше продають. Ганьба. Треба порядок на ринку. Там таке робиться. А продавці там не погано живуть. Усі свята відмічають коньячком. Зайдеш щось купи, а їх нема на місцях, п"ють прямо на базарі. Це ж робоче місце. Будьте добрі святкуйте як усі - після роботи. І руки треба мити!!!!
Лілія Показати IP 28 Лютого 2011 15:11
А люди, між іншим, живуть і на мінімальну зарплату. І дітей годують, і самі їдять та одягаються. А 200% рентабельності на базарі входять у ті 2800 грн., чи це ще + до них?
D Показати IP 28 Лютого 2011 16:04
Почитайте для початку яка середня з/п у нас по сферах - http://www.volynnews.com/news/volyn/naybilshe_u_sichni_zaroblyaly_u_bankakh_naymenshe__v_rybhospakh/ а потім нийте, що у ви мало заробляєте. Наживаєтесь на тому, що перепродуєте! Жах! Гнати в шию всіх базарників потрібно і продавати все тільки у супермаркетах.
Я Показати IP 28 Лютого 2011 17:23
Жирують ці базарники, однозначно. А на ринках потрібно наводити порядок однозначно. Дії влади в даному випадку правильні.
Оглядач Показати IP 28 Лютого 2011 19:09
ЖАБА товста пархата душить дописувачів, і мені вас не шкода, бо зарплата низька через вашу мовчазну згоду виконувати за дарма роботу. Гасло багатьох бюджетників: "якщо держава думає, що нам платить, то нехай думає,що ми працюємо".
D Показати IP 28 Лютого 2011 19:50
Да народ мабуть скоріше повстане проти базарників, ніж проти влади. Бо вони вже взагалі знахабніли з їхніми накрутками.
Ринок Показати IP 3 Березня 2011 17:26
Ганьба владі. Створювати нові робочі місця потрібно, і люде з базарів забирати. Повірте що з того що запланувала влада нічого не буде. Базар неможливо проконтролювати, всіх підприємців не перевіриш, всіх цінників не поставиш - бо нема кому. Нехай обласна адміністрація не сидить в кабінетах та балакає в пусту, а йде і сама спробує як то гроші заробляти на базарі. Думаєте легко. Тут свої порядки. Як би мені роботу з нормальною з/п кинув би той базар.
D до Ринок Показати IP 3 Березня 2011 18:53
Якщо невмієте більше нічого, окрім того, щоб торгувати, не потрібно в цьому винити інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus