USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Колісник каже, що йому мало землі

16 Червня 2010 14:07
Лісівникам бракує землі, де можна садити ліс – нарікає начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.
Про це пише ВІП .
«На наступний рік ми нових лісів майже не маємо, де створювати», - зазначив Колісник.
«Ми за те, щоб Волинь була уся в лісах, але там, де потрібно. І знову все впирається у тему землі. Це вже на різних рівнях влади піднімається. Всі обіцяють, кивають головами, але область заростає сміттям. А ми не можемо узаконити, згідно з новою нормативною базою, привести у відповідність – там, де хліб – повинен бути хліб, там, де ліс – повинен бути ліс», – сказав Богдан Колісник.

Серед пріоритетів лісництв Волині – зробити так, аби створення лісів перевищували їх вирубування. «Нині в області співвідношення 1:3. Тобто, 1 гектар рубаємо, а 3 створюємо нових лісів», – розповів Колісник.
За його словами, сьогодні в області загальна площа розсадників становить 18,6 гектара. Очікуваний обсяг вирощувано-посадкового матеріалу – понад 20 мільйонів саджанців.
«На наступний рік ми нових лісів майже не маємо, де створювати. І землі пустують. Можна працювати, але не виходить. У 2010 році створили понад 3 тисячі гектарів лісів, з них нових посадів – всього-навсього 300. Хоча були роки, коли насаджували по 1,5 тисячі», сказав Колісник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 16 Червня 2010 17:04
Думаю, что метр на два ему вполне хватит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus