USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Учені зʼясували, що внутрішнє ядро Землі не таке тверде, як вважали раніше

10 Липня 2023 00:25
У новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі Nature, учені зʼясували, що внутрішнє ядро Землі не повністю тверде, як вважали раніше. Насправді в ньому поєднуються і тверді, і рідкі елементи.

Дослідники проаналізували хвилі землетрусу, які відбивалися на поверхні Землі з глибин планети. Дані показали, що внутрішнє ядро щороку росте десь на міліметр за рахунок затвердіння рідкої частини, пише Бабель.

Тобто у твердій частині ядра, яка складається переважно із твердого заліза й нікелю, можуть бути вкраплення рідкого заліза.

Читати ще: Нахил Землі змінився через викачування підземних вод: це може вплинути на клімат

«Мільйони років тому внутрішнє ядро ​​росло дуже швидко. Потім воно досягло рівноваги й росло набагато повільніше. Не все залізо стало твердим, тому частина рідкого заліза могла бути «закована» всередині», – пояснив сейсмолог з Університету Юти Кіт Копер.

За словами команди науковців, головна цінність їхнього дослідження – це нові докази того, що склад ядра не є однорідним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus