USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комбайнери зароблять на жнивах по шість тисяч. Фото

7 Липня 2010 18:15
Волинські комбайнери під час жнивної кампанії зможуть заробити до шести тисяч гривень, переконують аграрії.

Такий прогноз озвучили 7 липня під час під час наради-семінару з питань підготовки до жнив у селі Лище Луцького району.

Семінар для керівників районів провели на базі сільського господарства ТзОВ «Лище». Директор підприємства Святослав Карбовський продемонстрував делегації волинських аграріїв своє господарство. Відвідали поля, на яких вирощують кукурудзу, цукровий буряк та зернові культури.


Показали й роботу токового господарства, де організували міні-виставку сільськогосподарської продукції, спецодягу, техніки та аграрних розробок. Оглянули аграрії й автогараж та тракторну бригаду.


Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк поставив в приклад роботу керівництва господарства «Лище». Він акцентував увагу на тому, що раніше далеко не всі аграрії серйозно сприймали подібні ознайомчі семінари на базі зразкових підприємств, «стиха посміхаючись в стороні». Однак чиновник стверджує, що останнім часом таких недобросовісних «іроністів» серед керівників волинських сільськогосподарських підприємств стає дедалі менше.

«Якби в нас було більше таких господарств, то ми би не мали проблем ні з виробництвом сільськогосподарської продукції, ні з працевлаштуванням і зайнятістю населення. На такі господарства треба рівнятись, шановні аграрії», – сказав він.

Голова волинської облради Анатолій Грицюк, на відміну від Карпюка, під час пленарного засідання не лаяв аграріїв. Лише звернувся з проханням відповідально поставитись до жнивної кампанії, налагодити роботу так, щоб зібрати урожай максимально швидко через непевні погодні умови.



«Це забезпечить достатній насіннєвий фонд та дасть змогу успішно провести посівну кампанію на наступний рік», - вважає Грицюк


Окрім того, чиновник наголосив, що в майбутньому подібні семінари потрібно проводити у кожному сільськогосподарському районі, аби волинські хлібороби могли ділитись цінним досвідом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аграрій Показати IP 8 Липня 2010 09:17
Семінари.....А яка з них користь і кому?
Аграрію Показати IP 8 Липня 2010 09:49
Як яка користь "животаті" чиновники підуть, послухають їх "пригостять", ще й пісню заспівають і гайда в свої РДА звіти писати про вдало проведену жнивну компанію... P/S/ Дивлюсь на першій фотографії стоїть "аграрій" голова Рожищенської РДА Горбач Сєрьожка, задумливий такий... невже надумав селянам повідавати гроші... які в свій час будучи головою ПСГ того...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus