USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відсьогодні у Польщі по неділях не працюють магазини

11 Березня 2018 19:33
Відсьогодні, 11 березня, у Польщі не працюють більшість магазинів відповідно до нового закону про заборону торгівлі.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на TVN 24.

Відтепер магазини будуть працювати тільки в першу і останню неділю кожного місяця. Наступний недільний шопінг буде можливий 25 березня.

Польська влада закликають громадян повідомляти про всі випадки порушення закону. Інспектори перевірятимуть дотримання заборони на підставі записів співробітників, даних касових апаратів і показань свідків.

Заборона на торгівлю по неділях не поширюється на ярмарки, пекарні, кондитерські, АЗС, магазини вінків при кладовищах, продаж сувенірів, преси, тютюну, квитків на транспорт. Поляки також можуть робити покупки онлайн. Також заборона омине магазини у готелях і торгівлю під час ярмарків. Торгувати у неділю можуть і власники маленьких крамниць, якщо будуть працювати самостійно.

Польські профспілки критично поставилися до нововведення. Робочі повідомляють, що вони вже відчувають тиск від роботодавців, які змушують їх довше працювати по п'ятницях і суботах. Наплив клієнтів перед неділею також додасть навантаження працівникам.

Порушникам закону загрожує штраф від однієї до ста тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ще не зовсім свідоми Показати IP 11 Березня 2018 20:06
А нам що до того.
Лучанин Показати IP 11 Березня 2018 20:07
Пора перейняти таку ініціативу і запровадиту її в Луцьку. Так є у більшості країн Європи ! Позиція підприємців від торгівлі відома - вони в переважній більшості будуть проти. Нехай вони її аргументують з економічної точки зору через раду підприємців, громадсьські організації. Міська рада - з точки зору політичної доцільності. Духовенство - з точки зору релігії і моралі. А на громадських слуханнях за участі усіх причетних до вирішення - вердикт буде винесено. P.S. Думка депутатів, кандидатів в депутати,політиків буде взята до відома без врахування, оскільки вона буде продажна, політично заангажована і необ'єктивна заради вип'ячування себе коханих.
Anonymous Показати IP 12 Березня 2018 02:39
На громадських слуханнях вердикт буде далеко не в користь цього д*ілізму. Міська рада? Яким вона до того боком? Має право диктувати бізнесу, коли робочі, а коли вихідні дні? Духовенство? А хто їх взагалі питає, в нас світська держава! А людям ЗРУЧНО піти до магазину у вихідний! Робочий день він на те і РОБОЧИЙ, що часу на обід вийти не всі мають. "Всьозакрить у вихідні" - думка або неляканого і*іота, або того, хто НЕ працює в будній день.
До анонізмуса Показати IP 12 Березня 2018 10:38
Класик марксизму-ленінізму казав : " Жить в обществе и быть свободным от общества нельзя" - якщо ти комуніст. А коли ти члєн однієї із 346 продвінутитих партій, то мусиш рахуватися з Європою, результат наперед відомий . Бо коли вже попав між ворони, то каркай як вони. Так шо, голубе, атакуй не атакуй ...
1 Показати IP 12 Березня 2018 22:03
заборонили в нас алкоголь після 22 продавати. але ж тут є монополісти (WOG, OKKO) яким закон не писаний (а може вони цей закон написали? проплатили? ....) так само буде і з торгівлею в неділю))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus