USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Контрабандист прикривався християнським обов’язком. ФОТО

26 Лютого 2010 13:26
Cпівробітники Ягодинської митниці на Волині виявили факт переміщення товару на суму 140 тисяч гривень через подання документів, що містять неправдиві дані.
До митного оформлення громадянин України надав супровідні документи на вантаж. У них зазначалось, що фура ввозить до нашої держави гуманітарний товар – одяг, меблі, радіатори, двері, велосипеди та інший дріб’язок від німецької християнської організації.
Таким чином водій сподівався, що ніхто гуманітарну допомогу перевіряти не буде. Під час проведення митного контролю митники встановили, що в напівпричепі автомобіля, окрім заявленого вантажу, переміщується ще інші нові товари. Вони не були задекларовані та не значились у жодних документах.

Загальна кількість виявленого товару склала більше 2 тисяч найменувань, загальною вартістю майже 140 тисяч гривень. «Новинки» були обкладені гуманітарним  товаром і приховані від митного контролю в передній та центральній частинах напівпричепа.
Складено протокол про порушення митних правил. Товар і напівпричіп вилучено, - інформує прес-служба столичного офісу Державної митної служби України.
Довідково:
Гуманітарна допомога при ввезенні до нашої країни повністю звільняється від сплати мита.
Для того, щоб митники оформили товар, як гуманітарний, комісія з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України повинна офіційно підтвердити цільове призначення такого вантажу.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus