USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ковельчан звільняють від орендної плати. Які критерії відбору?

8 Березня 2015 23:20
Депутати Ковельської міської ради на першому пленарному засіданні 68-ої сесії прийняли суперечливе рішення щодо звільнення від орендної плати окремих ковельчан та організацій. Про це повідомляє Kowel.com.ua.

Так, Ковельська міськрада звільнила від орендної плати за нежитлові приміщення на 2015 рік двох підприємців – Олександра Калюжного (52,12 кв. м. на вулиці Грушевського, 14) та Олександра Фіца (46,4 кв. м.), а також Волинську обласну громадську організацію «Еко-Волинь» (81,3 кв. м.) та громадську організацію «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву» (74,6 кв. м.) – всі на вулиці Грушевського, 12.

Варто зауважити, що будівлі № 12 та 14 на вулиці Грушевського колись належали Ковельському об’єднаному міському військовому комісаріату. В Україні, мовляв, розвалили армію, а у Ковелі – військкомат, роздали його приміщення орендарям. Армію нині швидкими темпами відновлюють, а ось військкомату повернути будівлю ніхто не поспішає.

Зі слів голови постійної депутатської комісії Ковельської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів Віри Федосюк, вищезгадані підприємці та громадські організації займаються волонтерською діяльністю. Втім, у Ковелі дуже багато підприємців, які теж активно допомагають силам АТО, але їх від орендної плати та інших платежів, які зараховують до місцевого бюджету, міська влада чомусь не звільняє. Але ж преференції, нібито, мають бути для всіх однаковими.

Варто нагадати, що майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування. Так наголошує стаття 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Отже, співзасновниками Всеукраїнського громадського об’єднання «Комітет громадського спротиву» є Микола Печенюк (керівник організації), Костянтин Король та Ігор Пініс – відомі активісти і волонтери, які допомагають українській армії. Але їхня організація офіційно знаходиться у Ковелі на вулиці Варшавській в будинку № 21. Тоді до чого тут будинок № 12 на вулиці Грушевського?

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб України, ковельчанин Олександр Калюжний займається роздрібною торгівлею з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом та взуттям (основний вид діяльності). Олександр Фіц проживає у селі Зелена Ковельського району. Серед видів його діяльності: роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах (основний) та поза магазинами, вантажний автомобільний транспорт, інша допоміжна діяльність у сфері транспорту. Важливо, що у рішенні міської ради вони фігурують, як підприємці, а не волонтери.

Можливо, ідеться у повідомленні, варто зареєструвати благодійну структуру, а не вигадувати схеми, бо звільнення підприємців від орендної плати за використання майна комунальної власності (сотня квадратних метрів – на двох) виглядає, як корупція з боку місцевої влади, яка у цьому випадку «прикрилася» волевиявленням депутатського корпусу. Збитки для бюджету ковельської громади від несплати за оренду є очевидним.

Ще один суб’єкт: Волинська обласна громадська організація «Еко-Волинь», керівником якої є Володимир Співак. Знаходиться юридична особа у Ковелі на вулиці Драгоманова в будинку № 5. Зі слів депутата та очільниці ковельської «Батьківщини» Віри Федосюк, в орендованому приміщенні ГО «Еко-Волинь» на вулиці Грушевського перебуває Ковельський центр допомоги 51 ОМБР. Однак виникає питання, чому не оформили договір оренди на центр, звільнивши його від орендної плати.

Зауважимо, депутат міської ради та водночас заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук запропонував вилучити з проекту рішення пункт щодо звільнення «Еко-Волинь» від орендної плати, але його пропозиція не пройшла.

До слова, засновником та керівником «Еко-Волині» певний період був теперішній міський голова Олег Кіндер. А проект рішення Ковельської міської ради про звільнення від орендної плати запропонував депутат Геннадій Кіндер – старший брат міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ДО ПИСАКИ Показати IP 23 Березня 2015 00:41
МИКОЛА ПЕЧЕНЮК ,ПРИЇДЬ ТЕРЕШКУ ДО КОВЕЛЯ І ПОБАЧИШ, ЩО МИ РОБИМО В АРЕНДОВАНИХ ПРИМІЩЕННЯХ І РОЗКАЖЕШ, ЩО ТИ ЗРОБИВ ДЛЯ УКРАЇНИ,БОВДУРЕ БЕЗМОЗГЛИЙ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus