USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Козака з Волині нагородили срібною медаллю

28 Грудня 2010 13:11
Волинянин Роман Ковальчук вийшов у фінал змагань козаків-гопаківців, що відбулися у Львові.
Загалом у заході взяли учать близько ста представників з десяти областей України, розповів вчитель бойового гопака Олександр Середюк. Про це пише «Волинь-нова».
У фінал вийшли ті, хто був не лише сильним і спритним, а й краще оволодів технікою козацького бойового мистецтва.
Роман Ковальчук представляв «Школу козацького гарту» Волині і обласний військовий ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який очолює полковник Павло Боснюк.
Нашому земляку дісталося друге місце та срібна медаль.
У командному заліку найбільше медалей у свою скарбницю поклали Львівська, Івано-Франківська та Дніпропетровська федерації.
«Успіхи наші були б ще вагоміші, якби козацьке бойове мистецтво мало підтримку волинської влади, а не лише трималось на ентузіазмі «Школи козацького гарту», - зауважує Олександр Середюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сьцьопа Показати IP 28 Грудня 2010 15:21
Роман - молодець, тільки сумно, що Волинь ніколи не була козацьким краєм. Такою вона стала після виступів козака Середюка з Гайсина і Петра Олешка з Полтавщини. Людям треба в щось вірити - хто в Бога, хто - в чорта. Науковець з ВНУ по "Аверсу" зиму й літо доводив, що на Волині ніколи не було козаків. Вони лише мимо проходили, йдучи на битву під Берестечком в 1649 році і хось загубив черепяну люльку... Я також в жодному історичному документі і в жодному підручнику не знайшов нічого про мою "козацьку" Волинь. "Верую, ібо ето абсурдно", - писав Тертуліан. Поки олешки, середюки, пирожки (в с. Мирному горохівського району, звідки вийшов Пирожко, очевидно, стояла "залізна" дивізія з Запорізької Січі) і інші, хто грається в козаків, повдягали генеральські костюми і пишуть про "козацьку Волинь", один мій знайомий пише, що Волинь - батьківщина слонів і крокодилів. Незабаром буде видавати. Оце врізав! Я пишаюсь близьким і далеким історичним минулим моєї Волині! А чому б не пошукати мамонтів? Або, скажімо, десь на металобрухті старих космічних кораблів...
Клим Савур Показати IP 28 Грудня 2010 19:06
Зате бандерівським була і це було нетак давно, і я горджуся тим , що саме на нашій Волині зародились армія УПА, армія нескорених. Я горджуся тим, коли Польщу німець "пройшов" за декілька годин, Францію за декілька місяців, то Волинь вони змогли тільки "взяти" в великх містах, в селах та містах господаоювали повстанці... Більшовики майже двадцять років зламували патріотичний дух наших предків... ... в такому контексті, будучи борцем в душі, я навіть і наважувався дискутувати чи були козаки у нас чи небуло...
Сьцьопа Показати IP 29 Грудня 2010 08:17
"Смешались в кучу кони и люди..." (М. Лермонтов). Усе до купи: німці, поляки, Франція, УПА, козаки. Я не проти ні УПА, ні Фрвнції з німцями, ні землі з глиною, ні халви з абрикосами. Мова йде про те, що Волинь ніколи не була козацьким краєм. Козацький край - Подніпровя. Буду вельми вдячний, якщо повідомите історичні документи про козацтво на Волині. Тільки не "історика" Олешка і, борони Господь, не "історика" Середюка. Нехай він танцює на розпеченому вугіллі і ковтає цвяхи, а історик з нього... Не хочу кривдити.
Гриша Показати IP 29 Грудня 2010 08:27
Прочитайте "Волинь - край козацький" Г. Гуртового.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus