USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожна друга пляшка алкоголю – фальсифікат

15 Березня 2011 10:43
Половина овочів і фруктів в Україні визнана неякісною, кожна друга пляшка алкоголю фальсифікат, а майже кожна дитяча іграшка – підроблена.

Таку інформацію під час круглого столу 14 березня оприлюднили експерти з захисту прав споживачів, - говорить Волинське телебачення.

Торік на Волині ДП «Волиньстандартметрологія» перевірила 45 тисяч підприємців, з них порушення виявили у 87%.

«Споживачам повернуто більше семи мільйонів гривень за неякісні товари і надані послуги. Ця цифра говорить про те, що якщо споживач грамотний, обізнаний і володіє законодавчою базою – зможе впевнено захистити свої права», - зазначає директор ДП «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Таїсія Баторевич.
Однак, згідно зі змінами законодавства перед споживачем значно зменшилися його можливості у випадку покупки неякісної речі. Раніше, виявивши недоброякісну річ споживач мав вибір: поміняти чи відремонтувати товар або вернути гроші.
«Сьогодні закон змінився кардинально. Тобто якщо споживач прийняв брачну річ, купив бракований товар, а він підлягає ремонту – проводиться ремонт», - каже начальник управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков.
Порушення прав споживачів фіксують і громадські організації. Останній випадок стався 8 березня.
«Десять відділень тільки в одному місті Луцьку цього «Кредитпромбанку». На чотири дні вихідних в честь жіночого свята – значить «подарунок» для жінок і їх чоловіків – закрили всі банкомати по місту», - зазначає голова ГО «Союз споживачів України» Володимир Блаженчук.
Фахівці радять, аби захистити свої права, обов’язково перевіряти сертифікати якості продукту і укладати письмову угоду з виробником при купівлі товару. Це є підставою для вимагання відшкодування моральної і матеріальної шкоди у суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Блін, вапше... Показати IP 15 Березня 2011 11:23
"Кожна друга пляшка алкоголю – фальсифікат" -то навіщо тоді країні така армія контролюючих органів? "Фахівці радять, аби захистити свої права, обов’язково перевіряти сертифікати якості продукту і укладати письмову угоду з виробником при купівлі товару. Це є підставою для вимагання відшкодування моральної і матеріальної шкоди у суді"-тобто закон вже наперед передбачає можливість торгувати непотрібством і при здійсненні шопінгу треба на кожен товар вимагати сертифікат? А якщо купив непотріб і вчасно не перевірив сертифікат в магазині-то ти ЛОХ! Брєд!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus