USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кожному волинянину видадуть по дві безкоштовні марлеві пов’язки

4 Листопада 2009 12:41
Сьогодні на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко запевнила, що кожен житель України отримає по дві марлеві пов’язки безкоштовно і встановила термін пошиття захисних масок – десять діб. Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
«Сьогодні у Держрезерву є 11 мільйонів 950 тисяч погонних метрів марлі. Цієї марлі достатньо, аби пошити 95 мільйонів масок. Тобто, це по суті 2 маски на кожну людину в Україні», ― зазначила Юлія Тимошенко.
Крім того глава уряду повідомила про нові стандарти пошиття масок, згідно з якими залишиться 4 шари марлі, а от розмір маски зменшиться до достатнього рівня, аби унеможливити передачу інфекції повітряно-крапельних шляхом.
За даними глави уряду, Волинська область станом на вчорашній день уже організувала вивіз безкоштовної марлі з Держрезерву. «Пошив масок вже здійснюється. Крім того, ми отримали 250 тисяч масок з Києва та 100 тисяч вчора привезли з Польщі»― зазначив голова ВОДА Микола Романюк.
Пошиття пов’язок, за даними глави уряду, в середньому по Україні вартуватиме 35-40 копійок. Проте Микола Романюк зазначив, що наразі відпускна оптова ціна підприємств, які шиють пов’язки з безкоштовної марлі Держрезерву, становить від 87 копійок до 1,1 гривні з ПДВ. Губернатор зазначив, що за такою ціною області вистачить пошити 1 мільйон масок, а надалі доведеться скасувати замовлення. На що Тимошенко порадила Романюку поторгуватися з підприємцями, які виконують держзамовлення, і перевірити реальний кошторис пошиття.
«Буде несправедливим, якщо дві треті областей шитимуть по ціні 35-40 копійок, а ви по гривні», ― зазначила Тимошенко. Крім того, Прем’єрка також наголосила, що з виділених коштів у 4,3 мільйона гривень на Волинь з Держбюджету на боротьбу з епідемією грипу дозволено купляти лише марлеві пов’язки багаторазового використання.
Глава уряду зазначила, що Держрезерв і надалі закуплятиме марлю, щоб накопичити її в обсязі 11 мільйонів погонних метрів, і при подальших можливих епідеміях оперативно забезпечувати масками населення.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Кеша Показати IP 4 Листопада 2009 13:24
"Кожному волинянину видадуть по дві безкоштовні марлеві пов’язки" - з логотипом БЮТ і написом "З Україною в серці"? )))) P.S. Мені можете не видавати, не нуждаюсь
Журналіст Показати IP 4 Листопада 2009 14:41
Не в тему: А колег підтримати не хочете? Майже всі волинські інтернет-видання про це написали: http://zik.com.ua/ua/news/2009/11/04/203148 http://pravda.lutsk.ua/news/16569/ http://www.kowel.at.ua/news/novomu_volinskomu_internet_vidannju_zavazhae_miscevij_provajder/2009-11-04-196 http://perec.in.ua/news/1815/
Микола Показати IP 4 Листопада 2009 17:03
А чи по державному це? Майже 12 мільйонів погонних метрів марлі з Держрезерву порізати на 95 мільйонів клаптиків і пошити кожному по 2 маски? А якщо завтра станеться біда, яка потребуватиме перевязочного матеріалу? Будемо дерти на бинти простирадла? Епідемію грипу бороти треба, безумовно. Але без істерик.
Evil Показати IP 4 Листопада 2009 17:14
Цікаво, а мова про штрафи, які будуть стягуватися з осіб, які ходять без масок - це розіграш чи ще одна із спроб наповнити бюджет за рахунок нас, нещасних?
хз Показати IP 4 Листопада 2009 22:53
а почему не шили в прошлом году? в позапрошлом? как уже достала эта тимшэнка своей заботой о народе!!! где эти инопланетяне, которые должны былы её похитить ??? вы де?? алёёё!!! SOS!!!
Куратор Показати IP 5 Листопада 2009 11:05
А мене цікавить як їх роздават будуть. По квартрах носити, чи може на роботі видаватимуть під розписку, чи прямо на вулиці? Який механізм? Хтось чув?
знаю правду Показати IP 5 Листопада 2009 15:29
роздавати будуть - це точно. Без символіки БЮТ, але промоутери говоритимуть, що це від БЮТ, залишиться зняти це на відео, аудіо і нести в ЦВК, до суду, показати людям цю рецедивістку ЮВТ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus