USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

КРУ «наїхало» на «Волиньвугілля»

26 Жовтня 2010 19:28
У збитковому державному підприємстві «Волиньвугілля» під час перевірки КРУ виявили значні фінансові порушення – управлінський персонал отримав незаконні премії на 1,3 мільйона гривень.
Про це під час прес-конференції 26 жовтня повідомив начальник КРУ у Волинській області Анатолій Омельчук.
Посадовець розповів, що через приписки кількості видобутого вугілля працівниками шахт управлінському персоналу безпідставно виплачено премію і сплачено внески до різних державних фондів на суму понад 1,3 мільйона гривень.
«І це при тому, що підприємство є збитковим, є заборгованість по зарплаті. Звичайно, це не без відома керівництва проводились приписки вугілля», – зауважив чиновник.
Окрім цього, перевіряючи ДП, ревізори виявили й недостачу гірничого обладнання на суму понад 1,5 мільйона гривень.
ДП «Волиньвугілля» також отримувало кошти за транспортні послуги, які насправді не надавали.
«В результаті оплати фактично не отриманих транспортних послуг підприємству нанесено збитків на суму більше 400 тисяч гривень. Тобто заплатили за транспортні послуги, які нібито надавалися ДП «Волиньвугілля», хоча ніяких перевезень фактично не здійснювалось», – пояснив він.
За словами Омельчука, при збитковій діяльності підприємством втрачено 13,2 мільйона гривень внаслідок зменшення ціни на реалізацію вугілля. Матеріали ревізії, каже він, нині передані у правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Грім Показати IP 26 Жовтня 2010 20:39
Премії постійно отримують, зарплати по 5-7 тис., відпустка 2 міс., і т.д, вибуток вугілля (нормального)- на 70%,а тільки звідки на них гроші беруться, якщо 0 прибутків. Одні приписки щомісяця.Ось так і живем за кошти інших!
валя Показати IP 19 Січня 2011 14:33
солонинка безпрєдєльно нагріб гроші і тішиться що на нього нема управи разом зяришом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus