USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Київ заборгував Волині сотні дотаційних мільйонів. Бюджетники сидять без зарплати

14 Грудня 2009 15:47


«Консолідований бюджет області на 1 грудня виконано на 64,8 відсотка. Державним бюджетом недоодержано 819,3 мільйона гривень, місцевими -  41,6 мільйона», - констатує начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Ігор Никитюк.
На сьогоднішній апаратній нараді в облдержадміністрації начальник обласного фінансового управління наголосив, що недоотримання у листопаді  дотації вирівнювання з Держбюджету в сумі 35,9 мільйонів гривень та недовиконання місцевих бюджетів за власною доходною базою спричинило  заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери, - повідомляє прес-служба голови Волинської облдержадміністрації.
 
Керівник установи підкреслив, що «розпорядженням уряду в жовтні області виділено додаткову дотацію з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості в сумі 47,3 мільйона гривень. Із цієї суми надійшло і спрямовано на фінансування невідкладних видатків 24мільйона. Решту коштів – 23,2 мільйона очікується отримати найближчим часом. Це, в першу чергу, дасть змогу погасити борги із заробітної плати працівникам бюджетної сфери за листопад, які на 10 грудня склали 9,4 мільйонів гривень», - каже чиновник.
 
Учасники наради почули з уст начальника обласного управління Держказначейства Михайла Леміщака про те, що область  недоотримала дотацій вирівнювання на суму 176 мільйонів гривень.
 
Голова облдержадміністрації Микола Романюк звернувся до розпорядників коштів з проханням подати пропозиції головному фінансовому управлінню щодо розподілу граничних асигнувань на наступний рік у визначений термін. «Усі питання повинні бути вирішенні, щоб ми мали можливість у новому році здійснювати  фінансування, як виплати заробітної плати, так і витрат з утримання установ бюджетної сфери», - наказав губернатор.
 
Він також наголосив на нагальній потребі погашення заборгованості з виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах і на підприємствах-банкрутах. «Ми повинні зробити усе можливе, аби максимального погасити ці борги», - резюмував голова облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тротуар Показати IP 14 Грудня 2009 18:35
які зарплати бюджетникам коли на носі вибори!! ВОНА не дасть нікому лишньої копійки перед виборами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus