USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Київський патріархат на Волині поповнився 9 храмами. Ще п’ять будують

9 Лютого 2010 15:57
Сьогодні архієпископ Луцький і Волинський, керуючий Волинською єпархією УПЦ КП Михаїл повідав журналістам про діяльність Київського Патріархату на Волині в 2009-му році, зазначивши, що це був рік росту єпархії.
Торік розпочали пастирське служіння 12 нововисвячених священиків. Більшість із них – випускники Волинської духовної семінарії. Утворилися 12 нових парафій, освячено 9 новозбудованих храмів, розпочато будівництво ще 5-ти.
Єпархія належно відзначила свята рівноапостольного князя Володимира та Хрещення Руси-України. На загальноукраїнських урочистостях у Києві волинська делегація була однією з найбільших. У хресному ході київськими вулицями взяло участь близько 250 священнослужителів і понад 1 300 вірних.
2009-го розпочато наступний етап удосконалення і посилення інформаційної та видавничої діяльності єпархії. Прес-службу реорганізовано в три відділи: інформаційну службу, прес-службу та редакцію сайта «Pravoslavja.lutsk.ua». Ці підрозділи, а також редакцію газети «Волинські єпархіальні відомості» та видавничий відділ «Ключі» об’єднано в Інформаційно-видавничий центр.
Приємно, що торік понад 12 тисяч вірян за сприяння паломницької служби єпархії здійснили прощі до різних святинь України, відбулося 4 богомілля на Святу Землю, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.
Довідково:
На 31 грудня 2009-го Волинська єпархія Київського Патріархату нараховувала 338 парафій, об’єднаних у 22 деканати, 286 священнослужителів, 5 монастирів і два братства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Борщевич Показати IP 9 Лютого 2010 18:26
Це правда, що був великий прирост УПЦ-КП на волинських землях. Але були й втрати. Зокрема, несправедливо був вигнаний з приходу настоятель церкви села Тростянець Кiверецького району Володимир Петрiв. Його звинуватили ... в окультизмi та магiзмi, й послали за штат. Тепер уже не служить цей отець, який став жертвою наклепу. Також була ще одна прикра втрата. Пише у свому блозi священик, викладач ВДС УПЦ-КП Вiктор Пушко: "У селі Невір (як на мене, дуже показова та промовиста назва для цього села!-Вiктор Пушко) Любешівського району прихильники православної церкви Московського патріархату на Василя або Новий рік за старим стилем не пустили тамтешнього священика та парафіян до місцевого храму. Хоча він належить УПЦ КП на святкове богослужіння. Храм побудовано в Невірі кілька років тому, освячував його архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Невірські ж активісти конфесійної переорієнтації, котрі діють, практично, рейдерським способом, спочатку намагалися перетягнути на свій бік настоятеля сільської церкви. Коли ж той категорично відмовився, поміняли в ній замки. У Любешівському районі всього п’ять церков Київського патріархату". http://v-pushko.livejournal.com/ Цiкаво, чому владика Михайло про це мовчить? Та й його секретар Собко - наче води в рот набрав. Наче все благополучно у них тепер. Лише Пушко був вiдвертий. Але ж хай би владика Михайло прокоментував, правда це, чи неправда.
Вікінг Показати IP 9 Лютого 2010 20:20
Це приємно, що храмів більшає. Шкода, що не в кожному населеному пункті ще є церква. Краще у церкву ходити, аніж у бар

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus