USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЛуАЗ відтепер називатиметься «АК «Богдан Моторс»

29 Жовтня 2009 17:07
На вчорашніх позачергових загальних зборах акціонерів ВАТ «ЛуАЗ» було прийнято рішення затвердити новий статут товариства. Згідно з новими положеннями статуту підприємство називатиметься Публічним Акціонерним Товариством «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» замість старого ВАТ ЛуАЗ. Про це повідомляють «Волинські новини».
За повідомлянням офійного сайту корпорації, вчорашнє рішення підтверджує ухвалу загальних зборів акціонерів від 28 квітня поточного року. Крім того, нові зміни стосуються і переформування колегіального органу товариства.
Відтак, збори акціонерів відкликали Раду Директорів товариства у повному складі. А новими колегіальним виконавчим органом призначено Правління. На відміну від старого складу з 6 чоловік, чисельність Правління збільшилась ще на одного члена.
Підставою зміни юридичної назви є внесення змін у відповідності до Закону України «Про акціонерні товариства», який набув чинності у квітні 2009 року та популяризації бренду «Богдан».
Наразі статутний капітал АТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» складає 1,082 мільярда гривень. А акціонерний капітал товариства розподілено на 4 мільярди 326 мільйонів 890,612 тисяч простих іменних акцій.
Довідково:
АТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» (в минулому ВАТ «Луцький автомобільний завод») входить до складу корпорації «Богдан».
Корпорація «Богдан» створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.
У даний час методом повномасштабного виробництва випускаються легкові авто Lada і Hyundai. У поточному році ці автобренди займають відповідно перше і друге місце за продажами в Україні.
Корпорація «Богдан» в червні 2008 року ввела в експлуатацію завод в Черкасах з виробництва легкових автомобілів, інвестувавши в цей проект понад 330 мільйонів доларів.
За підсумками 2008 року корпорація збільшила випуск легкових авто на 63,4% у порівнянні з 2007 роком до 88,316 тисяч одиниць, автобусів на 16,1% до 3,775 тисяч одиниць.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 29 Жовтня 2009 18:19
цирк...бляхарні назву міняють, ніби від того шось зміниться....а може власники від податків тікають ,переоформляючи?
Куратор Показати IP 30 Жовтня 2009 08:59
Від зміни доданків сума не міняється

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus