USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан до виборів запрошуватимуть поіменно

7 Жовтня 2010 17:44
Не пізніше як десять днів до дня виборів дільничні виборчі комісії надішлють кожному виборцю іменне запрошення, де буде повідомлено про час і місце голосування.

Про це повідомила прес-служба прокуратури у Луцьку.

Правоохоронці закликають громадян до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб. Або ж до дільничної виборчої комісії, після початку їх роботи, тобто 15 жотвня.

Голосування проводитиметься у спеціально відведеному приміщенні, в якому обладнуються у достатній кількості кабіни для таємного голосування та визначаються місця видачі виборчих бюлетенів. Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу.

Голосування триватиме з 8 до 22 години 31 жовтня. Виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного для голосування. Виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб. Виборець не має права передавати свої виборчі бюлетені іншим особам.

У виборчому бюлетені для голосування в багатомандатному виборчому окрузі виборець робить позначку "плюс" (+) або іншу, що засвідчує волевиявлення виборця.

Після голосування виборець опускає заповнені виборчі бюлетені у виборчу скриньку.

Підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці здійснюється відкрито і гласно членами дільничної виборчої комісії на її засіданні, яке проводиться у тому ж приміщенні, де відбувалося голосування, після підрахунку встановлюється результат голосування.

У разі коли під час проведення виборів дотримана процедура та відсутні істотні порушення норм Закону відбувається офіційне їх оприлюднення та подальша реєстрація осіб вибраних депутатами відповідних рад.

Офіційне оприлюднення відбудеться не пізніше як на п’ятий день після встановлення результатів, - кажуть в прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus