USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі дачники вже можуть купити розсаду

19 Квітня 2010 18:09
На ринках і стихійних базарчиках розпочалася торгівля розсадою - досвідчені городники та дачники їздять за розсадою в спеціалізовані станції.

Більшість дачників на початку городнього сезону їдуть до Луцької державної сортодослідної станції в селі Маяки, яка торік виростила продукції на 750 тисяч гривень, - пише «Волинь-нова» .

На подвір’ї станції робітники оглядають техніку, в теплицях пораються робітники, на полі трактор тягає картоплесаджалку. Директор Луцької державної сортодослідної станції Іван Кулибаба в гарячі весняні дні перекваліфікувався на тракториста. Він разом із підлеглими обробляє 30 гектарів ріллі, чотири плівкові теплиці, площею 20 соток.

«Щороку у теплицях вирощуємо розсаду ранньої капусти - загалом 250 тисяч штук. А другим оборотом маємо огірки та помідори для закритого ґрунту, - розповідає Іван Кулибаба. - Також садимо 12 гектарів картоплі, 10 гектарів капусти, в тому числі по 4 гектари ранньої капусти та столових буряків. Продукцію та розсаду реалізовуємо на місці. Саме зараз починаємо відправляти на продаж на Центральний ринок, де маємо власні точки для продажу».

Плекають тут і пізню капусту сортів «Тюркіc», «Бірюза», «Українська осінь», «Харківська зимова», «Амагер». В іншій теплиці вже розкрили листочки огірки для закритого грунту сортів «Маша», «Мірабел» та «Меренга». Поруч розсада тепличних помідорів «Президент», «Улісса», «Княжич», «Алла» та «Незабудка». А в кутку перець солодкий теж із гарними назвами – «Подарунок Молдови» та «Червоний дивосвіт».

Трохи згодом буде готова для продажу розсада помідорів для відкритого ґрунту. Покупці можуть вибрати на свій смак з-поміж сортів «Ляна», «Балада», «Лагідний», «Дар Заволжжя» чи «Іришка».

Бараболі тут вирощують кількох сортів. Добре родять на маяківських полях «Белла роса», «Червона рута», «Серпанок» та «Поліське джерело».

«Насіння нам присилає Інститут овочівництва та баштанництва, - продовжує Іван Кулибаба. - Тож ми впевнені в якості своєї продукції. Овочі не лише продаємо на ринку, а й постачаємо у луцькі лікарні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus