USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Любешівщину об’єднали з Білоруссю. Як заповідні землі

29 Січня 2010 14:09
Національний природний парк «Прип`ять-Стохід» увійшов до складу трансграничної Рамсарської українсько-білоруської території «Стохід-Прип`ять-Простир».
Обєднання стало можливим завдяки спільному проекту Програми розвитку ООН та Глобального екологічного фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні». Його розробляли в партнерстві з Держслужбою заповідної справи Мінприроди та національним природним парком «Прип’ять-Стохід». «Транскордонна Рамсарска територія «Стохід-Прип`ять-Простир» об`єднує луки України та Білорусії. Національний природний парк «Прип`ять-Стохід» отримав диплом секретаріату Рамсарської Конвенції, що підтверджує його вхід до складу транскордонної території «Стохід-Прип`ять-Простир», - каже прес-менеджер проекту Олена Семенова. 2 лютого учасники проекту зустрінуться у Луцьку, коли святкуватимемо Всесвітній день водно-болотних угідь. Довідково:
2 лютого 1971 року було підписано Рамсарську конвенцію або Конвенцію про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення.
Ця міжурядова угода зобов’язує держави підтримувати екологічний стан власних водно-болотних угідь. А також забезпечує основу для міжнародного співробітництва, - пише СіД.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus