USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Майже всі діти, які потрапляють до волинських притулків, – втікачі з дому

14 Травня 2010 15:11
У Луцьку немає координації у роботі з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це розповів начальник служби у справах дітей департаменту молодіжної політики та спорту Федір Шульган на засіданні круглого столу з питань співпраці громадських організацій, наукових та державних установ, які допомагають сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах.

«Питання матеріальної допомоги ми з горем пополам вирішуємо. Звертаємось до приватних установ, маємо бюджетний ресурс. Інша проблема – у відсутності єдиної концепції роботи з сім’ями.

Складна ситуація у державних установах. Соціальна служба працює з сім’ями, а служба у справах дітей – з дітьми. Хіба ж можна надавати допомогу дітям, не допомагаючи сім’ї?», - зазначив чиновник.

Крім того, за його словами, змінилися й причини, чому дітей направляють до притулку. Якщо у 2000 році 90 відсотків цих дітей направили у притулок за жебрацтво, то торік 95 відсотків дітей втікали з дому і з місць навчання.

Немає досконалої співпраці між державними установами та громадськими організаціями, які надають допомогу сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах.

«Потрібен якийсь єдиний інформаційний довідник. Щоб, наприклад, наша служба знала яка організація чим займається. І якщо ми не можемо комусь допомогти, то ми б надали телефон потрібної організації і були впевнені, що людині там допоможуть», - запропонував Шульган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus