USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліціонери з’ясовували в управлінні – хто вміє мужньо співати. ФОТО

12 Лютого 2010 09:51
Співочий колектив народного аматорського хору ветеранів волинських органів внутрішніх справ «Мужність» святкує ювілей - 10-річчя, відколи хористи вперше вийшли на сцену.
У репертуарі хору «Мужність» кілька десятків патріотичних, українських народних пісень і творів місцевих авторів. За роки існування вони дали більше 200 концертів у містах не лише Волині, а й України та за кордоном.

Зазвичай хор співає під супровід духового оркестру військової частини Внутрішніх військ, що дислокується у Луцьку. Слова пісень, буває, пишуть самі ветерани. А найбільшою популярністю користуються твори колишнього інспектора ДАІ, старшого сержанта міліції, а тепер відомого пісняра Миколи Гнатюка. Найбільшою гордістю хору вважається міліцейський гімн, єдиний на Україні.

«Мужність» неодноразово нагороджений відзнаками фестивалів. На їхній Дошці пошани – грамоти з інших областей України, навіть із Польщі. Є нагороди від Міністра внутрішніх справ, обласного управління культури й обласної держадміністрації. Хор «Мужність» отримав звання Народного аматорського хору у 2003 році.
Особливо цікавими були виступи «Мужності» 2007 року на сцені Львівської опери. Ветерани волинської міліції співали «Многая літа» Кваснєвському на ймення Ян – брату екс-президента Республіки Польща, котрий святкував у місті Лева своє 70-річчя. А в листопаді 2008-го хор виступив із концертами в польських селах, де з 1945 року не було жодного українці, - інформує прес-служба обласного управління МВС.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus