USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Міліція влаштовує облави на «любителів» маку. Фото

9 Липня 2010 10:20
Із початку липня волинська міліція вирвала і знищила близько 24 тисяч рослин снодійного маку, який незаконно засіяли селяни краю.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління МВС.

В одному із сіл Луцького району на присадибній ділянці міліціонери нарвали аж 2 тисячі 52 рослини снодійного маку. 72-річна бабця вирощувала мак на такій собі плантації, як вона каже, для власних потреб.

Заодно, 54-річна жителька села Соснівка Камінь-Каширського району на своїй ділянці зростила 1 750 рослин снодійного маку.

«У рамках загальнодержавної профілактичної операції «Мак-2010» правоохоронцями проводиться не тільки виявлення та вилучення незаконних посівів маку, а й роз’яснювальна робота з громадянами області щодо попередження таких фактів», - розповів начальник Луцького райвідділу міліції полковник Сергій Тягунов.

Під час операції працівники міліції здійснюють подвірні обходи та звертають увагу громадян на посилення чинним законодавством відповідальності за такі порушення. Адже, згідно з президентським указом про зміни в адмінкодексі, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель передбачають накладення штрафу від 80 до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотико-вмісних рослин.

Однак навіть такі нововведення не лякають деяких громадян. Днями на присадибній ділянці 66-річної жительки Ратнівського району Ірини дільничними інспекторами було виявлено понад 300 кущів коноплі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Sem Показати IP 9 Липня 2010 10:25
То що - на Волині всі поголовно наркомани? Ні в кого розуму вже немає? Так можна і заборонити садити картоплю - щоб жука колорадського не розводити.
господиня Показати IP 9 Липня 2010 11:59
Кілька днів тому купила пачечку маку на пироги. Висипала в мисочку - а воно вимішане з насінням невідомої рослини. Чорненьке і блискуче, як скло, під зубами скрипить. Тепер купуватиму тільки у бабусь на ринку і вам раджу.
маруся Показати IP 9 Липня 2010 22:50
Уявляю, як цей вид потихеньку занесуть в Червону книгу....сумно Або ж ні - будемо вирощувати в горщиках вдома. І гарно, і насіння для пирогів буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus