USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Мощі великомученика Георгія – в Ростані поблизу Світязя. Фото

13 Травня 2010 10:50
У день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця у селі Ростань Шацького району на престольне свято пожертвувана ікона з часткою мощей великомученика Георгія.

Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

По Божій милості, і завдяки старанням однієї прихожанки, для сільського храму була пожертвувана ікона з часткою мощей великомученика Георгія. Рідкісна ікона написана в іконописній майстерні Свято-Єлизаветинського жіночого монастиря міста Мінська, за древньою традицією іконописання.

Прихожани мали змогу прикластись до ікони з часткою мощей святого великомученика Георгія.

По закінченню літургії відбувся хресний хід навколо храму.

«І хоча ішов дощик надворі, але серце переповнювала радість свята, можна сказати подвійного, тому що частка мощей нашого покровителя Святого великомученика Георгія, завжди перебуватиме в нашому храмі», - розповів настоятель храму ієрей Олександр Кликоцюк.

Довідково:

Село Ростань раніше називалося Вулька Хрипська, а нинішню назву отримало в 1946 році. Колись тут простягались торгові шляхи і от на перетині цих шляхів і виникло поселення, «ростань – перехрестя».

До парафії відносяться село Хрипськ, Перешпа і хутір Красний Бір.

Перша згадка про місцевий храм відноситься до 1873 року.

Новий храм освячено в 1998 році на честь святого велокомученика Георгія, і возвеличується він на пагорбі біля кладовища, недалеко від місця, де знаходився старий Успенський храм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus