USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Митники «засвітили» поляка з контрабандними лампами. Фото

21 Травня 2010 15:25
Працівники Ягодинської митниці вилучили майже 200 тисяч штук псевдотранзитних електричних ламп.

Про це пише офіційний сайт Митної служби України.

На територію автопереходу «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль «Iveco» під керуванням громадянина Польщі. Водій-експедитор перевозив транзитний вантаж в Молдову – з Польщі через Україну.

Іноземець подав до митного контролю товаросупровідні документи, відповідно до яких через Україну мав прослідувати товар «лампи в асортименті «8539».

Вказувалось, що лампи розташовані на 19 палетах, у 1 220 упаковках у кількості 122 тисяч штук. Загальна вартість товару - 6,1 тисячі доларів США.

Під час проведення огляду працівниками Ягодинської митниці було встановлено, що насправді в причепові «фури» перевозиться партія енергозберігаючих ламп, виробництва торгової марки «Gljants» в загальній кількості 61 тисяча штук.

У вантажному відсіку самого автомобіля «Івеко» оперативники теж знайшли електричні лампи «Gljants» – в кількості 136 150 штук, щобули в 1 589 картонних коробках.

Згідно з актом-консультацією торгово-промислової палати, вартість товару «енергозберігаючі лампи та електричні лампи загального призначення» насправді становить 810 129 гривень.

Таким чином, на митну територію України, незаконно, з приховуванням від митного контролю, було здійснено спробу ввезення партії енергозберігаючих ламп, загальною кількістю 197 150 штук, шляхом подання до митного контролю документів, що містять неправдиві дані щодо кількості та вартості товару.

За даним фактом працівниками Ягодинської митниці складено протокол про порушення митних правил. Товар та транспортний засіб вилучено до рішення суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus