USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На схід з Волині відправили незвичайну ікону

8 Листопада 2016 12:53
Два військові капелани з Волині вирушили цієї ночі у зону АТО, щоб підтримати моральний дух воїнів, які продовжують боронити українські рубежі. Окрім традиційних волонтерських передач, священики взяли з собою незвичайну ікону, - інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

Відтепер у благочинній діяльності капеланів супроводжуватиме образ Покрови Пресвятої Богородиці, намальований дітьми Рожищенського району.

У Рожищенському районному палаці учнівської творчості відбулось особливе дійство. Вихованці закладу передали волинським священнослужителям ікону, намальовану власноруч. Святі отці провели церемонію освячення лику Пресвятої Богородиці, щоб пізніше завезти образ у зону АТО. Це перша ікона, що вирушає на схід з благословення Української Православної Церкви Київського патріархату.

Втілювати ідею благочиння взялися члени художньої студії Палацу на чолі з Віталієм Шевченком. Керівника мистецького гуртка цінують і колеги, і вихованці, адже чоловік має професійний талант художника і вміє навчити молоде покоління азам малярського мистецтва. Про талант майстра свідчать не лише його роботи, але й вихованці. Гурток Віталія Шевченка відвідують школярі різного віку. Приходять і ті, хто уже закінчив школу, але сумує за атмосферою, що панує у стінах рідного Палацу.

Волинські капелани з вдячністю прийняли дарунок юних художників. Ікона Покрови Пресвятої Богородці стане для священнослужителів та військових мандруючим оберегом, – переконаний голова громадської організації “Військові капелани Волині” протоієрей Михайло Бучак.

Разом із протоієреєм Михайлом Бучаком у зону АТО вирушив також священик Олександр Вронський, настоятель парафії Преподобного Іова Почаївського у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рожищанин Показати IP 8 Листопада 2016 13:49
Редакція, а чому ви цього не вказали? Супер! Ініціатором створення ікони був священик Дмитрій Теравський. Під час дійства слово взяв благочинний Рожищенського благочиння протоієрей Петро Іваничко. Він привітав усіх зі святом та розповів присутнім про історію свята Покрови. «Дякувати Богу з минулого року Покрова – державне свято. І ми його святкуємо не лише на духовному рівні, а й на державному», – підсумував Петро Іваничко.
Волинянин Показати IP 8 Листопада 2016 13:53
Згідно з християнською традицією ікону освятили. Священики помолилися за українських військових та швидке закінчення війни. Отець Петро Іваничко наголосив: «Ця ікона, можливо, спасе не одне життя. Вона принесе користь там, на Сході України, захистить, думаю, не одного воїна, захистить не одну домівку там і вбереже нашу землю».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus