USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Волині на оздоровчу кампанію планують витратити майже 30 мільйонів

2 Червня 2016 20:28
Майже 5 тисяч волинських дітей планують оздоровити цьогоріч, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Як розповіла начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, в обласному, міських та районних бюджетах сформовані видатки на проведення літньої оздоровчої кампанії. Відповідно до прогнозних показників планується використати понад 17 мільйонів гривень з обласного бюджету, понад 9 мільйонів – з міських та районних бюджетів, залучити понад 1 мільйон гривень позабюджетних коштів. На придбання путівок міськвиконкомам та райдержадміністраціям передбачено виділення субвенції з обласного бюджету в сумі 2 мільйони гривень, які будуть спрямовані на придбання путівок на умовах співфінансування з місцевих бюджетів для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Передбачається, що у 2016 році працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, в яких планується охопити оздоровленням та відпочинком понад 5 тисяч дітей. Основна частина таборів розпочне роботу 10 – 15 червня цього року. На даний час тривають поточні ремонтні роботи, заклади укомплектовуються кваліфікованими педагогічними працівниками, які мають досвід роботи з дітьми. У таборах, де наявні природні водойми, впорядковується територія біля них, а відповідними спеціалістами буде проведено обстеження акваторії пляжів.

Основна частина оздоровчих таборів розпочне свою роботу з 6 по 15 червня цього року. Першим уже стартував, а саме у Міжнародний день захисту дітей 1 червня цього року, позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “Оздоровчий табір “Світязь”, який планує провести 4 оздоровчі зміни (21 день) та охопити оздоровленням майже 500 дітей. 5 змін, із яких усі будуть відпочинкові, забезпечить табір “Оберіг”, по 4 оздоровчі та відпочинкові зміни проведуть заклади “Сонячний”, “Чайка”, “Прикордонник”, “Супутник”. Забезпечать роботу в 3 зміни заклади “Світанок” та “Ровесник”, поки що 2 зміни запланував табір “Веселка”.

Також передбачається відкрити 197 таборів відпочинку (із них: 191 – з денним перебуванням, 5 – праці та відпочинку, 1 – наметове містечко), де активним дозвіллям буде охоплено майже 16 тисяч дітей. Більшість таборів відпочинку з денним перебуванням працюватимуть на базі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Як правило, вони функціонуватимуть в одну зміну із терміном перебування дітей – 14 днів. Основна частина таборів даного типу розпочнуть свою роботу 1 – 3 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus