USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині виготовляють пристрої, які знешкоджують ворожі розтяжки

13 Лютого 2015 18:43
Громадські активісти на Волині організували виготовлення так званих «кішок» – пристроїв, за допомогою яких солдати знешкоджують ворожі розтяжки.

Про це повідомив волонтер Андрій Рязанов у п’ятницю, 13 лютого, - пише Громадське. Волинь.

«Це не просто шматок металу. «Кішка» береже життя бійців. З нею уже воюють в «Айдарі» та підрозділах Збройних сил України», – заявив Рязанов.

«Нещодавно наш скромний пристрій врятував не одне життя українським військовим під Дебальцево.
Солдати ведуть бої і просуваються на території, які терористи мінують. Виявити і деактивувати ворожі розтяжки допомагає «кішка», – розповідає Олександр Богдан – розробник нововолинських «кішок».

«Відмінність нашого девайсу від інших - в тому, що завдяки певним вдосконаленням, він працює в будь-якому місці: високій траві, болоті, серед битої цегли тощо. Своїми виступами чи прорізами «кішка» чіпляє нитку розтяжки і таким чином підриває снаряд без шкоди для бійця», – додає чоловік.

Демонстрацію роботи свого пристрою волонтери провели на базі Нововолинського електромеханічного коледжу. Викладачі та студенти цього навчального закладу саме допомагають у виготовленні нової партії «кішок» для солдатів. Завдяки їхній допомозі та сприянні небайдужих підприємців і підприємств на передову вже невдовзі буде доправено більше сотні таких пристроїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus