USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Загрожує до 12 років: жителів Київщини підозрюють у наркобізнесі на Волині

16 Травня 2024 15:55
Двох молодих чоловіків з Київщини затримали в Луцьку в січні 2023 року. Їх уже судять. Правоохоронці переконані, що ті, зберігали й перевозили психотропи в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Самі підозрювані ймовірну причетність до наркобізнесу заперечують. Кажуть: вони не винні. Проте, як стали фігурантами кримінальної історії, говорити не хочуть. Один із них нині перебуває у СІЗО, інший вийшов під заставу й тепер під домашнім арештом. Чоловіки приїхали із міста Фастів Київської області.

На запитання журналістів, чи визнають вони вину, підозрюваний у наркобізнесі Владислав відповів: «Мені немає, що визнавати, я все скажу суддям».

«Ми ж учасники провадження, нам заборонено без дозволу сторони обвинувачення розголошувати якісь дані. Звертайтеся до представника сторони обвинувачення», – додав інший.

А от прокурори розказують: коли затримали молодиків, то в них виявили понад сотню пакетиків з особливо небезпечними синтетичними наркотиками – так званими солями.

Читати ще: «Лікуюся, а тут суд»: волинський військовий фігурує в справі про наркобізнес

«Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні про вчинення 22-річним та 31-річним жителями міста Фастів Київської області на Волині неодноразового незаконного придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, у тому числі у великих та особливо великих розмірах. Молодиків затримали в Луцьку 28 січня 2023 року із понад сотнею готових до збуту пакетиків із PVP», – зазначила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Мовляв, один із них їхав автівкою. Провели обшуки і в машині, і у квартирі.

«Перевозив на території Волинської області в транспортному засобі марки «Ауді» з метою подальшого збуту наркотичні засоби. Зберігав з метою збуту у квартирі за місцем свого проживання наркотичні засоби та психотропні речовини, а також предмети, прилаштовані для фасування таких, мобільні телефон, банківські картки та інші речі, які використовуються ним у злочинній діяльності», – йдеться в матеріалах суду.
Правоохоронці кажуть, що мають щодо молодиків чимало доказів.

«Задокументували вчинення кожним із них трьох десятків епізодів злочинної діяльності, пов’язаної із незаконними діями із психотропами», – зауважила речниця Волинської обласної прокуратури.

Читати ще: На Волині затримали жителя Київщини, який хотів втекти за кордон. Відео

Автомобіль, котрим нібито їхав обвинувачений, належить не йому, а панянці. Жителька Фастова фігурує в справі як свідок. Але до суду вона не прийшла.

«Свідок у нас Люсько Анастасія Ігорівна. Є відповідний рапорт про те, що за місцем проживання остання була відсутня, однак у телефонному режимі була повідомлена про час та місце судового засідання. Але на судове засідання, як ми бачимо, не з’явилась. У зв’язку із чим є відповідне клопотання про повторний привід вказаного свідка», – наголосив на суді прокурор Сергій Поліщук.

Що може розказати жінка, стане відомо вже в червні. Наразі підозрюваним загрожує від 9 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus