USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому кладовищі закінчуються місця

28 Серпня 2010 15:20
Через три роки Луцьк відчує гостру нестачу місць на кладовищі, зокрема на тому, що у Гаразджі, – запевняє директор «Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування» Олександр Вікторов.

Вікторов додає, що доцільно було б як альтернативу подумати про крематорії.

«Нині земля дуже дорога. А на поховання в Гаразджі йде один гектар на рік», – навів дані Олександр Вікторов.

«В Україні є лише три крематорії: у Харкові, Одесі та Києві. Так, за 20 років роботи крематорію в Харкові було збережено 550 га землі. Думаю, це про щось говорить», – каже директор спецкомбінату.

На Волині питання про закупівлю крематорію стоїть уже давно. Олександр Вікторов каже, що таке обладнання коштує близько 100 тисяч євро, і його реально нині купити лише за кошти міжнародних грантів.

Довідково:

Крематорій (від лат. Cremo – спалюю) – піч для спалювання (кремації) трупів людей, а також будівля, де знаходиться така піч.
У крематоріях Англії щороку спалюють до 70% померлих, у Чехії (до речі, лідера в Європі із виробництва обладнання для кремації) – 80%, у Москві – близько 50%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
svitlana Показати IP 28 Серпня 2010 18:09
А чому не хоронити в склепах як католики.Набагато менше треба землі для однієї сімї.Бо спалювати тіла....?нашим людям довго ще треба до цього привикати.
трохим Показати IP 28 Серпня 2010 20:17
Нехай син юриста Вікторов палить себе в крематорії, а християни мають бути поховані по-християнськи - в могилі, у рідній землі.
Знайома Показати IP 28 Серпня 2010 22:48
Нічого страшного, Саша, можна поперк між могилкми "втулити", аби платили
БЮТ Показати IP 28 Серпня 2010 22:50
Сашко, хочеш на вибори в список потрапити і за "рахунок кладовища" вирішив про себе нагадати
гість Показати IP 29 Серпня 2010 08:31
І що тепер буде Вікторов продавати???
Сан Хабар Хам Показати IP 29 Серпня 2010 17:49
Вікторов просто піднімає ціну місця на кладовищі. Куди дивиться прокуратура, коли побори на кладовищі організовані особисто Вікторовим і ростуть у геометричній прогресії. Кладовище перетворено на центр корупції.
Дуже "обізнаним" Показати IP 29 Серпня 2010 22:25
Земля на міських кладовищах виділяється безкоштовно. Якщо ж у вас є факти та незаперечні, незфальсифіковані докази, що це не так, то міська прокуратура знаходиться на вул. Винниченка, а міський відділ УМВС - на вул. Грибоєдова.Якщо просто хочеться когось "обкакати", то, схоже вам потрібно на базар. Там будете як вареник у сметані. Особисто мене, взагалі шокує підлість, лицемірство та наглість коментаторів багатьох новин на цьому сайті. Але як кажуть, "якщо про Вас говорять - значить ви живете".
BRUS Показати IP 30 Серпня 2010 10:44
не нам з вами вирішувати кому горіти у вогні а кому ні - "християни мають бути поховані по-християнськи - в могилі, у рідній землі."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus