USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На озері Світязь – православний табір. Фоторепортаж

6 Липня 2010 10:06
Діти-сироти та напівсироти з північних районів Волині два тижні провели у дитячому православному таборі на березі озера Світязя.

Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Із благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима табір приймав дітей із 7 по 20 червня на базі Львівської фізико-математичної академії.

Відповідальним за роботу табору були призначені архімандрит Арсеній (Дем’янчук), намісник Петропавлівського чоловічого монастиря на Світязі та ієрей Олександр Кобенко, голова єпархіального відділу по роботі з молоддю, настоятель храму на честь священномученика Анатолія Ковельського в Ковелі. Вихователями у таборі були члени молодіжного православного братства на честь Іова Почаївського із Ковеля.

Під час відпочинку у таборі для дітей проводились різні заходи та конкурси. Також діти разом молились, відвідували богослужіння та причащалися.

«У цьому таборі я вже не вперше. Зустріла багато знайомих. Наші вожаті вигадували конкурси та ігри. Всі діти мали якісь подарунки. Купатися в озері, каталися на катамаранах, ходити в музей – там розповіли про історію озера Світязь. Ранок розпочинався з молитви, а вечір закінчувався нею. В останню ніч усі ми були не такі як завжди, а якісь особливі. Всі не спали, а пекли на вогні сало й сосиски, співали пісні біля вогнища, дивилися на салюти. В інших таборах цього немає!», - розповіла учасниця табору 13-річна ратнівчанка Тетяна Приходько.

До слова, нинішнього року православний табір проводився єпархією вже тринадцятий раз. Слід відзначити, що тринадцять років тому це був перший православний табір в Україні.














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Діма Показати IP 15 Червня 2012 15:47
Мені дуже сподобалось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus