USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На ринки Волині їдуть ревізори

10 Березня 2011 13:43
Шістдесят ринків Волині перевірятимуть на наявність порушень, дотримання норм торгівлі, після чого вирішуватимуть щодо кожного ринку – чи доцільне його існування.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи 10 березня.

Всього в області працюватиме 16 робочих груп, - стало відомо 10 березня під час наради в облдержадміністрації.

Як повідомила начальник управління економіки Любов Івевакова, вони працюватимуть у всіх районах області і обстежуватимуть 60 ринків. Групи куруватимуть шістнадцять чиновників, серед яких – керівники податкової адміністрації в області, відділення антимонопольного комітету, санепідемстанції, облспоживспілки, управління екології, цінової інспекції тощо.

Кожен з чиновників опікуватиметься перевіркою у певному районі. За результатами перевірки групи складуть відповідні паспорти ринків, зафіксують наявні проблеми і дадуть рекомендації щодо подальшої придатності базарів для торгівлі.

За пропозицією голови спілки роботодавців і підприємців області Юрія Анцуха, який куруватиме ревізію ринків Ківерцівського району, для підприємців розроблять анкету, в які ті повинні вказати, що на їхню думку заважає базарам розвиватися і що б необхідно було би зробити, аби такий розвиток був.

«Потрібно передбачити також певний термін, аби ринки, підприємці, де знайшли певні порушення, змогли їх виправити. А не одразу «сєкір башка». Варто дати шанс до певного числа виправити ситуацію», - зазначив Юрій Анцух.

За словами головного санітарного лікаря області Наталії Янко нині найбільші проблеми на Завокзальному і Центральному ринках Луцька.

Також вкрай проблемним є ринок Ново волинська, де через численні самовільні забудови існує небезпека того, що у випадку пожежі не можна буде ні нормально провести евакуацію, ні вчасно забезпечити проїзд пожежних машин. Також тут відсутні місця для перевдягання торговців, а деякі контейнери стоять під газопроводами, що теж заборонено.

«Ми сьогодні багато захищаємо права підприємців. Однак, не права людей, які хворіють і витрачають десятки гривень на лікування», - зазначила Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
:) Показати IP 10 Березня 2011 14:14
Згребсти більшу половину екскаватором - і засадити сад!
Іринка маленька Показати IP 10 Березня 2011 15:52
Ніхто не ходить в їхні ванючі супермаркети,які депутатішкі собі набудували,і їм ті ринкі поперек горла.Ще там треба кусок урвати.А Завокзальний і Центральний-це самий лакомий кусок.
Суворов и Ушаков Показати IP 10 Березня 2011 16:05
Все надо делать наоборот.Проверять и садить надо тех кто обворовывает людей.А это известно каждому.Проверять надо этих самых проверяющих.Злачные малины Луцка-это не рынки,а міськрада і облрада.Вот где кубло крыс.По Задорнову:Не надо лохматить бабушку.Люди все знают.
Я Показати IP 11 Березня 2011 14:54
Це такі "реформи" , "підтримки для малого бізнесу" - дочекалися."Казну" ж наповняти треба! І ніяких перевіряючих не буде цікавити , що у тебе дві вищих освіти , двоє дітей і відсутність працевлаштування за фахом! І контейнер ти купив за позичені гроші , а тобі підписують оренду на 1 рік, а далі невідомо. То як вкладати кошти в благоустрій того контейнера , якщо завтра він можу бути сміттям. Просто "ласі кусочки" наших два ринка , тому й організовувати його нормальне функціонування ніхто не хоче.Дайте людям гарантію на роботу!!!!!
любомль Показати IP 11 Березня 2011 14:56
Та не ринки треба перевіряти а їх керівництво один директор любомльського ринку(Петро Дячук) що "коштує" за зарплату в 25оо гр їздить на іномарці, розважається з "дєвочками", квартири в Києві, вілли та магазини в Любомлі... Зате, на ринку зараз щоб зайти щось купити - треба резинові чоботи... Наскільки мені відомо, депутати міськради перевіряли діяльність ринку - виявили до 100 тисяч гривень нестачу грошей... після цього його спокійно відправили на пенсію !!! Агов - де прокуратура, де СБУ ???
ВФЯ Показати IP 11 Березня 2011 18:30
Схоже на переділ ринку. Комусь хочуть віддати вже. Але приавтники - тримайтеся!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus