USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині 344 тисячі гривень пустять на ініціативи громади

16 Липня 2010 13:54
На підтримку громадських ініціатив у Волинській області в рамках проекту «Налагодження механізму реалізації громадських ініціатив у Волинській області» потратять 344 тисячі гривень.

Про це йшлося 16 липня, під час прес-конференції в Луцькому прес-клубі реформ, - повідомив ВІП.

Асоціація захисту прав молоді Волині виграла конкурс від Міжнародного фонду «Відродження», від якого впродовж літа-осені 2010 року на мікрогранти та підтримку громадських ініціатив спрямують 112 тисяч гривень, - повідомив голова Асоціації Андрій Гаврищук.

Ще 150 тисяч гривень виділить луцька мерія, 2 тисячі - Володимир-Волинська міськрада, 80 тисяч - Іваничівська РДА.

Асоціація оголосила відбір міні-проектів. Участь у конкурсі можуть узяти не лише НДО, але й ініціативні групи. «Наприклад, громада хоче відремонтувати дитячий майданчик. Ми надаємо матеріали, а люди роблять усе власними силами», - зауважив Гаврищук.

За його словами, планують підтримати загалом 14 проектів.

Координатор проекту Ірина Омельчук розповіла, що вони планують проведення тренінгів з написання проектів, проектного менеджменту тощо.

За словами директора департаменту соціальної політики Луцької міськради Петра Верзуна, проблемою пасивність громади. Вона чомусь сподівається на владу, що та щось зробить і вирішить турботи. «Подобається чи не подобається комусь пан Сорос, але це - єдина людина, яка підтримує третій сектор», - каже Верзун.

На думку Верзуна, влада самоусунулася від фінансування громадських організацій, прикриваючись кризою. А це може призвести, що через роки зо три виживуть лише найсильніші недержавні об'єднання, які займаються «професійною побудовою громадянського суспільства». Тобто проведення тренінгів заради тренінгів, навчань - заради навчань. «А маленькі об'єднання, які вирішують конкретні проблеми людей, загинуть», - зауважив Петро Верзун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus