USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – дефіцит медичних кадрів

27 Серпня 2010 16:11
У всіх районах Волинської області і навіть у місті Луцьку катастрофічно не вистачає медичних працівників.

Про це йшлося 27 серпня під час прес-конференції в обласному центрі зайнятості.

«До служби зайнятості за послугами випускники з вищою медичною освітою практично не звертаються. У нас на обліку їх немає», – констатувала начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Алла Чубара.
«Нещодавно до нас звернувся роботодавець-підприємець, – розповіла далі вона, – який закінчив медичний інститут та проводив власну діяльність. І тепер у нього постало питання про продовження терміну дії ліцензії. Для цього йому потрібно мати лікувальний стаж. Я кажу: у нас стільки вакансій медиків. можливо, ви б до нас підійшли, я б вам порадила десь щось біля Луцька. Він відповідає: ви знаєте, я не дуже зацікавлений працювати в лікарні, я хочу працювати сам на себе».
Одна з причин того, що до служби зайнятості не звертаються медпрацівники у пошуках роботи, – вони воліють мати власну справу, припускає Алла Чубара.
Серед районів, де найбільш відчутний брак медичних кадрів, – Локачинський. А в Луцьку є постійна нестача медпрацівників в обласному онкологічному диспансері, кажуть в обласному центрі зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
перехожий Показати IP 28 Серпня 2010 08:53
Незабаром Стеценко розпочне готувати "врачей" і забезпечить Волинь кадрами, що вас буде від них нудити. Він візьме з дітей гроші, заведе іх в якусь лікарню, покаже допотопний ренгенапарат і видасть дипломи кваліфікованих лікарів. Він робив спробу таке зробити на початку 90-х, але, на щастя, його вчастно "зупинили" влада і СБУ. "Академік" хренов!
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2010 20:01
необхідно провести аудит як фінансовий так і науково-педагогічний так званого "інституту" Стеценка: хто там працює, як працює за останні 5 років. І буде відомо якісний стан цієї приватної "лавочки"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus