USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині «чорнобильцям» виписували найдорожчі ліки

28 Лютого 2011 14:40
У Камені-Каширському «чорнобильцям» виписували ліки по завищених цінах.

Про це, 28 лютого, стало відомо під час розширеного засідання колегії головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.

Начальник управління Софія Сагаль розповіла, що під час перевірки використання коштів на медичне обслуговування громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, обласне КРУ виявило порушення.

«Зокрема це стосується виписування лікарями лікувально-профілактичних установ рецептів на медикаменти імпортного виробництва при наявності вітчизняних аналогів», - зазначила Софія Сагаль.

За словами чиновниці, це є прямим порушенням законодавства, адже медичні препарати для цієї категорії громадян купуються за державний кошт, а відтак і витратити можна було б менше. Крім того, вона нагадала, що відповідальність за такі порушення має бути покладена не на лікарню чи аптеку, а безпосередньо на керівника райуправління.
Водночас начальник Камінь-Каширського районного управління Віталій Мельник повністю своєї вини не визнає, нарікаючи на недосконалість механізмів видачі таких рецептів.
«Я звертаюся до вас як до представників влади, аби ви по можливості переглянули всі положення. Потрібно, щоб лікарня також бачила той ресурс, яким ми володіємо, щоб знала на що розраховувати, коли лікар виписує пільгові препарати», - наголосив Віталій Мельник.
В свою чергу Софія Сагаль ще раз нагадала чиновнику, що в цьому механізмі все чітко та прозоро.
«Лікарня відповідає за виписки, аптеки – за видачу ліків, а ми – за кошти, які на це нам дає держава. Ви сумніваєтеся у висновках КРУ? Однозначно на цю тему ми будемо ще з вами розмовляти», - зазначила Сагаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віктор Показати IP 28 Лютого 2011 17:53
За Мельником В.Т. давно тюрма плаче. Зрештою, лікар+аптека+Мельник= халявні гроші для усіх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus