USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині дітям-сиротам не дають власного житла

11 Березня 2011 16:54
Волинські діти-сироти після закінчення інтернатів здебільшого не мають, де жити.

Про це 11 березня йшлося на засіданні обласної наради з питань соціального захисту дітей.

Начальник служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації Алла Онищук наголосила на тому, що діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування, потребують особливої уваги з боку держави.

«У нас в області сьогодні проживає 1904 такі дитини, більшість з яких мешкає у притулках та у сім’ях піклувальників. Проте більше третини опікунів позбавили опіки через те, що вони не виконували своїх прямих обов’язків», – розповіла Алла Онищук.

Крім того, вона висловила занепокоєння тим, що у минулому році в області відкрилося лише 6 дитячих будинків сімейного типу, що вдвічі-втричі менше ніж у попередні роки.

Проте найбільше чиновницю непокоїть незадовільний стан роботи місцевих органів влади щодо забезпечення майнових та житлових прав дітей. За словами Алли Онищук, тільки у деяких районах області щорічно виділяються кошти з районних бюджетів на придбання житла для дітей-сиріт.

«Я дякую за систематичну роботу Ківерцівської РДА, яка з року в рік виділяє житло для випускників інтернатних закладів, що повертаються у район. Також цю роботу провели у минулому році у Турійському та Локачинському районах. Місто Луцьк та місто Ковель прийняли рішення про списання боргів за комунальні послуги таким дітям-сиротам. Крім того, в обласному центрі 2 дітям виділили квартиру», - зазначила начальник обласної служби у справах дітей.

Однак, за словами Алли Онищук, це лише поодинокі випадки, а не системна робота всіх районів області. Тому вона закликала керівників райдержадміністрацій звернути на це питання особливу увагу.

«Вирішуючи житлові проблеми дітей-сиріт, ми запобігаємо тому, що після закінчення інтернатів діти не опиняються на вулиці і не стають на злочинний шлях», - переконана Онищук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus