USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині 18 шкіл перейшли на дистанційне навчання. Яка ситуація в Луцьку

24 Січня 2022 16:07
На Волині станом на 24 січня на дистанційне навчання повністю перейшли 18 загальноосвітніх шкіл.

Про це Суспільному телефоном розповіла заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

З її слів, поняття «карантину» наразі у школах застосовувати не можна, оскільки освітній процес у закладах загальної середньої освіти не може тривати менше ніж 175 днів.

«У п’ятницю, 21 січня, на самоізоляцію через захворювання на коронавірусну інфекцію в області пішли 44 класи, зокрема 1 078 учнів. Усього на самоізоляції через хворобу тоді перебувало 2 794 учні», – додала Тетяна Соломіна. Дані станом на 24 січня ще оновлюються.

«У дітей ГРВІ або COVID, і швидше ГРВІ, сезонне захворювання, тому що в жовтій карантинній зоні у школах при повній вакцинації працівників навчання може відбуватися в очній формі», – каже освітянка.

Заступниця начальника обласного управління освіти додала, що рішення щодо переходу на дистанційне навчання або самоізоляцію цілих класів приймають директори шкіл за погодженням із місцевим органом управління освітою.

Як працюють луцькі навчальні заклади

У Луцькій громаді станом на 24 січня жодна школа не перейшла на дистанційне навчання. Про це повідомив керівник департаменту освіти Луцької міськради Віталій Бондар.

З його слів, у 38 загальноосвітніх школах учні з першого до 11 класу в понад 140 класах наразі перебувають на самоізоляції та навчаються в онлайн форматі.

«Якщо є випадок, де в класі хтось хворий на коронавірус, то клас іде на самоізоляцію. Є класи, які переходять на дистанційне навчання. По школах – десь один клас пішов, десь два», – додав посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маруся Показати IP 24 Січня 2022 16:54
26 йде на дистанційку з 26.01

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus