USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині газифікували п’ять сіл. ФОТО

27 Жовтня 2010 12:35
Громада Маковицької сільської ради Турійського району, що на Волині, отримала газ.
Держава і обласна влада профінансували 15 кілометрів підвідного газопроводу до населених пунктів Маковичі, Липа, Осекрів, Мочалки, Серкізів, повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.
На це було витрачено 3 мільйона 245 тисяч гривень, а також 500 тисяч громади на вуличні газопроводи.
«Селяни в оселях не розбиратимуть грубок, бо будуть економно витрачати газ. Коли палитимуть дровами і торфом, а коли – газом. Але ж не порівняти умови життя колись і тепер. В село прийшла цивілізація», – розповів Маковицький сільський голова Василь Давидюк.
Свято пуску газопроводу відбулося поблизу місцевої церкви і школи, які також громада спільним зусиллями збудувала.
Голова обласної ради Анатолій Грицюк зауважив, що ініціатива та бажання людей, помножені на старання місцевої влади, приносять конкретні результати. «Сьогодні до ваших осель прийшов природний газ. Це – перспектива, це – майбутнє, це – статус населених пунктів, це – віра селян, що їхнє життя може бути затишним і комфортним», – сказав він.
Цього дня на свято також прибули голови Турійської районної ради Орест Василишин, райдержадміністрації Олександр Дишлюк, депутат обласної ради Петро Пронь, представники підрядних будівельних організацій та газового господарства.
За християнською традицією новобудову освятив настоятель місцевої церкви.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus