USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині масово перевіряють прохачів субсидій. ВІДЕО

20 Вересня 2010 17:56
На Волині активізувалися перевіряльники прохачів субсидій. Якщо в департаменті соцполітики засумнівалися у доцільності надання людині пільги, інспектори йдуть до прохача додому - обстежити житлові умови і скласти відповідний акт.

Перевіряють навіть пенсіонерів, які живуть в однокімнатних квартирах. Ніну Іванівну про візит інспектора попередили за добу. Каже, перевіряльник цікавився насамперед побутовою технікою.

“Питав за пральну машину, чи я маю. За телевізор: “Це Samsung?” - “Ні, не Samsung”. У мене ще та волинська стінка, мені в універмазі профспілка призначила, бо ж тоді теж меблі не можна було купити. Спитав, який у мене холодильник. Кажу: “Донбас”, йому вже завтра 100 років буде”. “Пральна машина у вас є?” Кажу: “Нема”. Ну нема, то нема. А через якийсь час він захотів у туалет, думав, що я йому набрехала”, - розповідає лучанка Ніна Іванівна.

З реальних благ у жінки - квартира без ремонту, порепані стіни у ванні, радянські меблі, старі холодильник і газова плита. Тож субсидію вона таки отримала. А в департаменті соціальної політики Луцької міської ради пояснили: такі візити допомагають переконатися, чи людина справді потребує допомоги.

“Якщо даний заявник має додаткове житлове приміщення, або має більше, ніж один автомобіль, або житло було придбане менше, ніж за рік до місяця звернення”, - зазначила заступник директора департаменту соціальної політики Галина Бабіляс.

Наявність автомобіля, гаража, земельної ділянки, новенький ремонт у квартирі, сучасна побутова техніка та сукупний доход сім’ї - все це враховується під час складання акту про надання субсидій.

“Призначається субсидія на житлову норму - це 21 кв. м на людину плюс 10,5 на сім’ю. Але багато громадян, особливо одиноких, проживають у квартирах двокімнатних, трикімнатних, тобто вони мають надлишки площі. З таких питань направляються справи на розгляд комісій”, - розповідає заступник директора департаменту соціальної політики Галина Бабіляс.

“Ми загальну картину описуємо, сім’я, в яких умовах проживає, також чи має в користуванні необхідну побутову техніку, чи проведений ремонт за рік до звернення, чи вставлені металопластикові вікна”, - каже державний соціальний інспектор Галина Юсюк.

Яка саме побутова техніка вважається необхідною, а яка розкішшю, в документах достеменно не виписано. З іншого боку - гарантій, що людина повідомляє правду інспектору, не дає ніхто та й часу на перевірки цієї інформації немає. Утім перевіряльники просять мешканців з розумінням ставитися до їхньої роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Оксана Показати IP 20 Вересня 2010 18:07
Пральна машинка - це розкіш ??????????
Реципієнт Показати IP 20 Вересня 2010 18:18
пральна машинка - не розкіш, а засіб пересування! (с)
Роман Показати IP 20 Вересня 2010 21:20
Кумарять...Вони вважають якщо ви нажили своєю працею щось, то продавайте навіщовам допомога..Сволочі!!!
* Показати IP 20 Вересня 2010 22:08
Я взагалі не розумію, я що повинна продати телевізор, холодильник, пральну машинку, меблі, повидирати пластикові вікна, і таким чином сплатити за комунальні послуги?! Що це за субсидії такі?!
1111 Показати IP 21 Вересня 2010 10:00
Азаров ввів старі,перевірені часом методи гноблення-і виявився абсолютно правий-людська сутність не змінилась-чим скоріше залякати і то самим наглим способом-прийти до людей в помешкання іменем закону.Завтра прийдуть і перевірятимуть що їмо-чи не забагато,постановлять не доживати до пенсії,бо ж відомо ,що середній вік життя в Україні не досягає запропонованого пенсійного віку,і т.д.А ми все це ковтаємо, і як справжні українці, на все це свинство шукаємо оправдовувальне пояснення.Гидота.
дмитро Показати IP 21 Вересня 2010 20:36
те, що в державі виховується соціальний паразитизм і ніхто не думає про громадян, які працюють і сплачують податки аби надати допомогу громадянам які не хочуть працювати, скривають свої реальні доходи та не соромляться залізти в кишеню до тих хто працює, утримує та виховує дітей, які в подальшому будуть працювати знову ж на алкоголіків, наркоманів і тому подібне.
дмитро Показати IP 21 Вересня 2010 20:47
те, що в державі виховується соціальний паразитизм і ніхто не думає про громадян, які працюють і сплачують податки аби надати допомогу громадянам які не хочуть працювати, скривають свої реальні доходи та не соромляться залізти в кишеню до тих хто працює, утримує та виховує дітей, які в подальшому будуть працювати знову ж на алкоголіків, наркоманів і тому подібне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus