USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині маємо мільйон мобільників

10 Серпня 2010 11:51
Послуги поштового і електрозв’язку в області надають 26 підприємств, обсяг яких за січень–червень склав 255,8 мільйона гривень – притім, майже третина з них – населенню.

Про це 10 серпня інформує обласне управління статистики у Волинській області

Серед сучасних видів зв’язку найбільшого розвитку здобув мобільний (58% загального обсягу). Лише в цьому році кількість абонентів збільшилась на 14,2 тисячі та на початок липня нараховувала понад 1мільйон «слухавок».

Усе більшого поширення набуває і комп’ютерний зв'язок, який дає можливість отримати оперативну інформацію при підключенні до міжнародної інформаційної системи. Із початку року кількість користувачів мережі іnternet зросла на 8,7 тисячі. І становила 43,5 тисячі абонентів.

Незважаючи на прискорений розвиток мережі мобільного зв’язку, не втрачає значення стаціонарний телефонний зв'язок. Він займає п’яту частину загального обсягу послуг.

В області нараховується майже 200 тисяч основних телефонних апаратів, із них близько 170 тисяч – домашні.

Поряд з тим, на початок року залишалось понад 13 тисяч незадоволених заяв від населення на встановлення телефонів, з них 41% – заяви громадян, які перебувають на черзі 5 і більше років.

Забезпеченість населення домашнім телефонним зв’язком в цілому по області складає 51 апарат на 100 сімей (у міській місцевості – 76, у сільській – 23).

Із розширенням сучасних видів зв’язку знижується попит на окремі види поштового та телеграфного зв’язку. Хоча в цілому питома вага цих видів залишається ще значною (десята частина загального обсягу послуг зв’язку області).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus