USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині – діти зі сходу України

24 Березня 2014 17:30
Делегація дітей від 8 до 14 років з Миколаївської, Донецької та Херсонської областей приїхала на весняні канікули в село Лаврів Луцького району.

58 дітей приїхали в рамках проекту «Єдина Україна» на запрошення Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та церкви «Царство Боже». Табір, у який сьогодні, 24 березня, заселили діток, назвали «Схід і Захід разом». Табір діятиме у Лаврівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Разом із дітьми житимуть в школі і волонтери, і вихователі, і шкільний медичний працівник. Дільничий інспектор міліції також залюбки погодився співпрацювати.

Голова правління фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк розповіла, що організували все за тиждень. Мета такої акції – показати мешканцям східних регіонів, що на Західній Україні немає бандитів, тут живуть такі ж самі люди, найзвичайнісіньким життям.
«Україна єдина. І на сході, і на заході ми такі ж самі. Ми віримо в одного Бога, боремось за сімейні цінності, за любов, за дружбу між народами. В очах Бога всі однакові і ми всіх любимо», - розповідає вона.

Жінка каже, що ця акція викликана останніми подіями в державі. Людмила Лонюк переконує, що діти зі своєю безпосередністю зможуть донести до своїх ровесників, що на заході країни живуть доброзичливі і хороші люди.

Дітей зустрічали разом з організаторами і їх ровесники - учні місцевої школи.
А відкриття табору розпочали з урочистого розрізання червоної стрічки організаторами та представниками районної та сільської рад та райдержадміністрації.
Ще один з організаторів - єпископ Духовного Управління християнських церков «Царство Боже» в Україні Олександр Рудинець відзначає, що всі, до кого звернулися за допомогою, одразу ж відгукнулися. Чоловік каже, що з Божою поміччю вдалося все організувати в стислі терміни й доправити дітей на Волинь.
Саме йому належить ідея організувати такий табір, бо, не виключено, що доведеться приймати і більше людей, дати прихисток, якщо в державі настануть тяжкі часи військового протистояння. До слова, до акції доєдналися Луцька райдержадміністрація та Луцька міська рада.

Діти в таборі перебуватимуть тиждень. Доїзд оплатила церква, а харчування та перебування дітей на Волині профінансував благодійний фонд «Дитяча місія. Україна».

Цього тижня у дітей буде насичена програма. Уже сьогодні вони побували в ляльковому театрі у Луцьку та відвідали Замок Любарта. Планують організувати зустрічі з місцевими школярами та різноманітні конкурси і розваги. Завтра всіх поведуть у розважальний комплекс Адреналін-Сіті. У четвер, 27 березня, управління ДСНС у Волинській області організовує польову кухню на підтримку Дня соціальної справедливості. А на п’ятницю заплановані майстер-класи від луцьких школярів у художній, музичній школі № 1 та ансамблі народного танцю «Волиняночка».
Самі ж діти розповідають, що дуже чекали цієї поїздки, як пригоди. Багато з них уже не раз були в таких таборах, приїздили й на Волинь. Самі вони кажуть, що батьки їх відпустили із задоволенням і нічого поганого не розповідали про Західну Україну. Дехто з них чудово розмовляє українською мовою і вважає, що на Західній Україні люди доброзичливіші і щиріші.

«Батьки відпустили дітей з волонтерами Церкви. Це вже говорить про те, що люди нам довіряють», - відзначає Людмила Лонюк.
Вона також зауважила, що чимало підприємців, до кого зверталися за допомогою, дуже відповідально поставилися до цієї акції та багато із продуктів харчування надали або безкоштовно, або по собівартості. До слова, овочами забезпечили місцеві селяни.
Всі – і волонтери, і місцеві школярі, і самі гості з нетерпінням, кажуть, чекали цього дня. Для дітей, які приїхали – нова можливість поспілкуватися з однолітками, «вирватися» з-під батьківської опіки та спосіб знайти нових друзів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ліна Показати IP 24 Березня 2014 19:52
Молодці. Найкращий прояв любові до ближнього.
Ліна Показати IP 24 Березня 2014 19:52
Молодці. Найкращий прояв любові до ближнього.
Мій голос Показати IP 24 Березня 2014 20:12
Щороку читаю про подібні акції, це дуже добра справа. Хотілось би знати, а чи й волинські діти теж відвідують інші області?
Согласен до Мій голос Показати IP 24 Березня 2014 21:29
Пусть волынские детки приезжают в Донецк. Я думаю им очень понравится. Есть что посмотреть. Такие акции очень нужны. Дети быстрее взрослых найдут общий язык и смогут действительно объединить страну.
титушко Показати IP 25 Березня 2014 01:04
все очень хорошо дети быстрее находят контактчем врослые.Наши дети каждое лето ездили на юг к морю более-менее знают как там живут практически все знают русский(чистый русский через мултики.фильмы тв.ведучих.)а вот восточ.и юж.дети у нас редкость.может стоит взять пример с прибалтики.там местные хуторяне приглашают русскомовных пожыть к себе (при наличии своих детей этого возраста).подросток изучает язык и умения с работе.семье45-50 лет у которых свои дети раз*ехались хорошее лекарство от скуки.А у нас сектанты(Рудинець) завлекают новых адептов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus