USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині меншає зубрів

23 Грудня 2010 14:56
Чисельність зубра на Волині з року в рік зменшується.

Про це 23 грудня розповів депутат Волинської обласної ради, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник під час чат-конференції на сайті Волинської обласної ради.

«Має бути державна програма "Зубр", де б було передбачено, що зубр повинен знаходитися у напіввільному утриманні. Треба завести нові поголів'я для оновлення породи», - сказав Колісник.

«Цю роботу на Волині вже розпочали ми. Є вольєр площею 80 га, завезено з Вінничини 5 зубрів, плануємо і ведемо переговори з польською стороною, щоб придбати ще 5. Це за рахунок ентузіазму лісівників Волині», - додав головний лісівник Волині.

«Думаю, що на сесії облради буде прийнята програма «Екологія-2015», де одним з пунктів буде програма «Зубр», - сказав Богдан Колісник.

«Проблемою зменшення чисельності займаються і вчені, бо вона падає не тільки в нас, а в цілому світі. Це - один з єдиних звірів, який залишився після льодовикового періоду. Громадськість і науковці це питання піднімають, в ЗМІ - також. Цікавляться політики. Але від того чисельність зубра не збільшується», - сказав Колісник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свєточка-конхвєточка Показати IP 23 Грудня 2010 15:00
Головний волинський зубр - на фото))))))
Mirna Показати IP 23 Грудня 2010 15:06
і в тата зубра-депутата облради є такий милий зубрьонок-депутатік)
журналіст Показати IP 23 Грудня 2010 16:15
Богдан Колісник - справді "зубр" своєї справи. Жодній владі не заглядав в зуби, не принижувався. Такого не нагнеш. Глибоко знає свою справу. І веб-кноференція сьогодні пройшла на висоті: відповіді професійні, лаконічні, без зайвих прибамбасів. Не було переможної риторики, хвальби. Нещодавно був чат з одним чиновником (я порівнюю). Він "класично" знімав свої помилки з громадської свідомості, як ніби їх у нього ніколи не було. Хоч те, що він хвалив, схоже на кардиограму не зовсім живого пацієнта. Однак в мові - пафосні сюжети і дуже чітке відчуття тотальної фальші. З Колісника був би добрий і голова адміністрації області, і голова ради, і міністр однойменної галузі. Вчіться, пігмеї і лакеї, як треба бути спеціалістом і людиною.
михаил Показати IP 23 Грудня 2010 20:07
он сам и на охоту на зубров ходит:)))красавец
F&F Показати IP 23 Грудня 2010 23:14
Надзвичайно мудра людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus