USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині мисливці не хочуть полювати на бобрів

29 Квітня 2010 12:17
За останні двадцять років популяція бобрів на Волині зросла з чотирьох сотень до п’яти тисяч, - пише «Волинь-нова».

Щоправда, начальник відділу обласного управління лісового та мисливського господарства Руслан Люшук вважає, що нині популяція бобра доходить до оптимальної чисельності.

До слова, зараз на бобрів можна полювати – вони занесені в список мисливських тварин.

«Згідно з діючим законодавством, на цих звірів можна полювати з жовтня по лютий, як і на інших хутряних звірів. У минулому сезоні ніхто ліцензію на відстріл не брав. По-перше, коштує вона 75 гривень. А навіщо витрачатись, якщо зараз хутро бобра не цінується? На мою думку, людина повинна, перш за все, подбати, щоб зробити комфортним сусідство і для бобра, і для людей», - каже Руслан Люшук.

Як розповів Люшук, лише в 1960 році вісім бобрів було завезено з Київського водосховища і випущено поблизу села Нові Червища Камінь-Каширського району.

А на початку сімдесятих років десять бобрів завезено у мисливське господарство «Цуманське» (нині «Звірівське»). Крім цих вісімнадцяти голів, волинську популяцію поповнили бобри, які спустилися до нас по Прип’яті з Білорусі.

Розповів він, як у Польщі «воюють» з бобрами. Наші сусіди обтягують металевою сіткою відкоси дамб чи каналів, якщо бачать, що бобри риють нори. І якщо загату вибудували бобри, щоб підняти рівень води, бо полюбляють плавати, то поляки теж знайшли вихід. У таких місцях кладуть трубу, і на вході води ставлять решітку, щоб цю трубу бобри не забивали гіллям.

Багато людей нарікає, що десь у лузі ці звірі збудували загату на рівчаку, і місцевість опинилась під водою. Але ж на цьому плесі з'явиться водоплавна дичина, яка переносить ікринки риби - у результаті водойма зариблюється, - пише газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus