USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині намагалися купити голоси виборців, - ВО «Свобода»

18 Січня 2010 17:57
У Іваничівському районі спостерігачі волинської організації ВО «Свобода» зафіксували факти підкупу виборців.
 
Під час «круглого столу», що присвячений результатам виборів на Волині, голова обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів повідав, що про факт купівлі голосів виборців він буде говорити тільки «у правовому полі». Він не поділився інформацією про «прейскурант» таких послуг. Так само не повідомив про те, на користь якої політичної сили намагалися платити за голоси. Вітів зазначив: на жаль, ці факти, не завжди були задокументовані відповідними спостерігачами. Але він наголосив, що «факти підкупу виборців мали місце».
 
А ось голова обласного «Фронту змін» Олександр Пиза розповів, що на Волині не було «системних спроб фальсифікації», хіба що один виборець у Луцькому районі намагався проголосувати двічі. Проте спостерігач від «Фронту змін» його зупинив.
 
Керівник обласного виборчого штабу Тігіпка Сергій Ющак зауважив, що їхніми спостерігачами також не було виявлено серйозних порушень на виборах Президента України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Січня 2010 12:18
Коли спостерігачі протягом дня сидять як "меблі" в приміщенні для голосування, то що вони побачать? Приблизно 8-12% виборців проголосували без документів (ч.2.ст.2), 2-3% виборців проголосували двічі (за себе і за: двійника в списку; родича, який не хоче чи не може прибути; сусіда який за кордоном і.т.д.) і як мінімум 3-4 випадки (в середньому) на дільницю вкидання бюлетенями іншою особою (тобто продажа голосів). Дуже шкода, що такі факти не вдалось задокументувати... Важко знайти підтримуку хоча б 2 спостерігачів, які б склали акт. Члени комісій більшістю ігнорують порушення - головне щоб менше шуму...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus