USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині немає комунальних земель

10 Березня 2011 10:39
До 1 липня 2011 року у Волинській області мають з’явитися комунальні землі.
Про це 9 березня під час селекторної наради повідомив начальник головного управління Держкомзему в області Василь Василенко.
За його словами, на Волині є лише державні та приватні землі, а от органи місцевого самоврядування своєї землі поки що не мають, а тимчасово користуються державною. Щоб змінити ситуацію, місцева влада повинна визначити межі кожного населеного пункту.
«Сьогодні ми маємо 1 мільйон 273 тисячі земель державної власності, які підлягають розмежуванню», – зауважив Василенко.
Як зазначив начальник Держкомзему, Луцький, Маневицький, Рожищенський райони вже давно розпочали процес розмежування, однак згодом він був призупинений.
Попри це наприкінці минулого й на початку цього року місцеві ради все ж прийняли 343 рішення про розмежування земель у межах населених пунктів і 334 – про погодження меж земель за межами населеного пункту. За словами Василенка, це близько 80% від потреби.
Роботи з розмежування земель потребують фінансування, тому обласні посадовці радять разом проводити й інвентаризацію землі. Це, кажуть чиновники, дасть можливість поповнити місцевий бюджет.
У свою чергу представники обласної влади хваляться, що вперше за всі роки на ці потреби було виділено 150 тисяч гривень з держбюджету. Щоправда, гроші надійдуть лише наприкінці року. Тоді як розмежування потрібно провести до 1 липня 2011-го.
Проте губернатор Волині Борис Клімчук переконаний, що для початку потрібні не гроші, а рішення місцевих рад.
«Все починається з рішення. Все, годі! А то потім прийдуть гроші і що ви будете з ними робити?» – поцікавився голова облдержадміністрації.
«Абсолютно не буду приймати ніяких відмов від тих районів, де є кошти від втрат господарського та лісогосподарського виробництва», – запевнив Клімчук.
Водночас губернатор порадив місцевим адміністрація вправніше користуватися грошима, які є у межах району.
«Робіть внутрішні позики. Адже потім будете казати, що ці гроші не використовуються. В межах району робіть маневри. Законом дозволено це робити, тому і належить це робити», – підкреслив Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus