USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині незрячі йдуть у турпохід

20 Липня 2010 09:03
Молодь з глибокими порушеннями зору спільно з волонтерами вирушать в туристичний похід, сплавлятимуться на байдарках та ночуватимуть на острові серед озера Світязь.

Про це повідомили 19 липня у Всеукраїнській молодіжній громадській організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії».
З 26 липня по 2 серпня Волинський обласний осередок цієї організації за підтримки Волинської обласної державної адміністрації проводить інтеграційний проект «Подолаємо бар’єри в собі» другий сезон, в рамках якого передбачено проведення так званого інтеграційного табору за участі незрячих та осіб з глибокими порушеннями зору.

Групу табору складатимуть 10 інвалідів із вадами зору і 10 волонтерів. Учасниками табору стануть мешканці Волині, Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська, Закарпаття. Наймолодшому учаснику - 11 років.

В програмі табору – похід національним парком «Шацькі озера» протяжністю у близько 100 кілометрів, сплав байдарками озерами та каналами (озеро Луки, озеро Перемут на озеро Світязь).

«Родзинкою» табору має стати ніч на острові серед озера Світязь, - кажуть в «Генерації успішної дії».

Також програмою передбачено проведення різноманітних тренінгів з мотивації та актуалізації лідерських якостей, громадської активності та аспектів діяльності неурядових організацій, різноманітних спортивних змагань та конкурсів.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу інвалідів із вадами зору, які поки-що не знайшли себе в житті. Закликаємо як інвалідів, так і батьків і близьких, які опікають їх, аби об’єднувались між собою, не сиділи вдома, робили корисну справу, а ми,- «Генерація успішної дії» будемо цьому сприяти», - сказав голова волинського осередку організації Віталій Ткачук.

«Молодь з «Генерації успішної дії» дякує за сприяння в організації походу Фонду «Рідна Волинь» в особі Бориса Клімчука, волинському «Фронту змін» в особі Святослава Кравчука та Олександра Пизи, директору Волинського ГРУ «Приватбанк» Миколі Романюку, голові правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктору Чорнусі, генеральному директору підприємства ТОВ «Модерн-Експо» Петру Пилипюку, торговельним маркам «Всеволодівські делікатеси» в особі Олега Дмитрука, ВАТ «Волинь-Авто» в особі її директора Юрія Корольчука, магазину «Театральний». Окрема подяка - фірмі «Світязь», яка безкоштовно оргнізовує перевіз байдарками по маршруту», сказав Віталій Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus