USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині оштрафували сільського голову

19 Серпня 2010 14:29
Попри активні нагадування місцевих еменесників про те, що спалювати суху траву не можна, окремим волинянам це байдуже. Вони продовжують боротися із залишками трави та стернею з допомогою вогню.

Рятувальники ж спільно з екологами влаштовують рейди, виявляють порушників і притягають їх до адміністративної відповідальності.

17 серпня у такий спосіб було накладено штраф на голову Переспівської сільської ради Рожищенського району – за умисне спалювання сухої трав’яної рослинності та пожнивних залишків, розповіли у прес-службі ГУ МНС України у Волинській області.

Цього ж дня були складені протоколи і на трьох господарів приватних земельних ділянок: у селах Війниця Локачинського, Микуличі Володимир-Волинського та Смолигів Луцького району.

Наступного дня попалися на гарячому голова СГТзОВ «Серпанок» із села Борохів Ківерцівського району. На території полів цього господарства спалювалися вимолочені покоси.

У місті Горохові у парку культури й відпочинку палили вогнища двоє відвідувачів. Їх теж притягнуто до відповідальності.

За спалювання стерні на території приватних ділянок платитимуть штраф у Борохові Ківерцівського району та Угринові Любешівського району. На Любешівщині районі склали протокол ще й на голову Седлищенської сільської ради.

Під час рейдів рятувальники переконували винуватців загорянь у тому, що дії контролюючих органів зумовлені лише одним: запобігти виникненню пожеж у лісах та на торф’яниках. На їхню думку, громадяни та посадовці мають усвідомити, що розведене ними полум’я може перекинутись на ліс, зернові поля чи житлові будинки і знищити роками нажите майно чи тисячі гектарів лісових масивів.

Відповідно до Адміністративного кодексу України за самовільне спалювання сухої трави та стерні громадяни платять від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів громадян, посадові особи – 50-70 неоподаткованих мінімумів громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus