USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині поглумилися над пам’ятником Леніну

17 Серпня 2010 08:52
Пам’ятник Володимиру Леніну у районному центрі Волині – Маневичах – днями облили фарбою.

Про це 16 серпня з посиланням на «компетентне джерело» повідомив ВІП.

Пам’ятник страждає не вперше. У 2009 році напередодні 7 листопада постамент Леніна у Маневичах невідомі облили червоною фарбою , а на підніжжі написали «Кат України».

До влади неодноразово зверталися з вимогою демонтувати пам’ятник Леніну у Маневичах. Зокрема, активністю у цьому питанні відзначається депутат обласної ради Ігор Гузь, який стверджує, що маневицький Ленін має бути демонтований, зважаючи на Указ Президента України від 28 березня 2007 року, в якому, йдеться про демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні та політичних репресій. Волинське братство вояків ОУН-УПА навіть подавало на Маневицьку райдержадміністрацію з приводу цього до суду.

Через пам’ятник у Малевичах свого часу депутати Львівської обласної ради не захотіли нагороджувати голову Волинської обласної ради Анатолія Грицюка та голову Волинської ОДА Миколу Романюка почесною відзнакою до 100-річчя Степана Бандери.

А у лютому 2010 року троє невідомих осіб пошкодили пам'ятник Леніну, що стоїть у самісінькому центрі села Сереховичі Старовижівського району Волині – Іллічу тоді відрізали голову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
С.О.Л. Показати IP 17 Серпня 2010 10:25
Його вже давно потрібно було здати на металобрухт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus