USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині пропонують Свята меду, риби та гриба

11 Червня 2010 09:31
Безробітні на селі можуть допомогти собі вирощуванням великої рогатої худоби – саме так роблять мешканці сіл Кияж, Ворончин, Береск, Студині та Пожарки Рожищенського району, де місцеві хазяїв у середньому тримають від трьох до семи дійних корів.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків зі ЗМІ обласного Центру зайнятості.

Для ознайомлення з працею селян у район виїхав десант обласного Центру зайнятості на чолі із заступником директора обласного центру зайнятості Ярослава Фандича.

Фермерське господарство Володимира Глинюка із села Кияж розпочалося із чотирьох корів у 1992 році. Нині чоловік хоче розширити господарство до півсотні голів.

Як розповідають зацікавлені у придбанні великої рогатої худоби фермери, селяни-одноосібники дещо стримують ці задуми процес оформлення кредитів, нестабільність податкового законодавства, низька закупівельна ціна молока.

Пересічні мешканці відзначили заняття в «Зимовій агрошколі», яка реалізовується на Волині за ініціативи обласного центру зайнятості.

Під час зустрічей отримали пропозицію: у такій школі могли би займатися і фермери, які вже мають певні досягнення. Адже під час занять-зустрічей є можливість дізнатись багато чого нового, обмінятися досвідом, обговорити нагальні проблеми із фахівцями відповідної галузі, науковцями, представниками влади та однодумцями, встановити комерційні контакти.

Поруч із сільськогосподарським виробництвом доречно було би розвивати і сферу надання різноманітних послуг, як то туризм, ярмарки. Для прикладу, за кордом проходять такі заходи, як «Свято меду», «Свято риби».

Інтерес до подібних заходів на Волині приверне туристів. У Рожищенському районі можна провести «Свято молока», у Горохівському –«Свято риби», у Маневицькому – «Свято гриба», де люди зможуть представити свою продукцію, зацікавити власним хобі, організовано відпочити і гроші заробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus