USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині просять пільг для виготовлення закордонного паспорта

9 Вересня 2010 12:57
Якщо хоча б 40-50 українців з 30-кілометрової прикордонної зони забажають долучитися до малого прикордонного руху, це стане підставою для створення у Нововолинську тимчасового пункту прийому документів для виготовлення картки цього руху.
Про це 8 вересня повідомив генеральний консул Республіки Польща Томаш Янік.
Наразі на основі договору між Польщею та Україною про малий прикордонний рух виготовлено близько 12 тисяч карток для жителів прикордонних територій України, які без візи можуть перетинати польсько-український кордон і перебувати на 30-кілометровій прикордонній зоні у Польщі.
Серед усіх заявок на в’їзд до Польщі 50% з них – це заяви на створення карток малого прикордонного руху, каже консул.
Томаш Янік наголошує на потребі отримати картки малого прикордонного руху передусім для людей похилого віку, яким важче приїхати до консульства в Луцьку. «Це люди, які живуть в селах і не завжди мають можливість доїхати туди (до Луцька – «ВН»), - каже консул. – Я розмовляв із міським головою Нововолинська. З мого боку є така пропозиція, що я міг би направити туди консула, який би приймав документи на малий прикордонний рух. Треба, щоб адміністрація забезпечила цим людям закордонні паспорти… Наскільки я знаю, для них ці паспорти дуже дорого коштують. Ці гроші – це їх місячна пенсія», – каже Томаш Янік.
Він попросив у волинської влади ввести пільги при виготовленні закордонних паспортів для людей похилого віку, порахувати бажаючих отримати картки. «Якщо їх буде достатньо, то я там відкрию пункт тимчасового прийняття документів», – пообіцяв консул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus